mr. Bas Buytendijk

Bas Buytendijk (1971) is met ingang van 1 september 2017 als partner verbonden aan Crowe Foederer, met name ten behoeve van de vestigingen Eindhoven en Amsterdam. Daarvoor was hij ruim 22 jaar werkzaam in de internationale fiscale praktijk van Ernst & Young Belastingadviseurs in Rotterdam en de laatste 8 jaar in Eindhoven. Tevens heeft Bas in die eerste periode 2,5 jaar in de US (San Jose en Chicago) op een Dutch tax desk van EY gewerkt.

Zijn klantenkring bestond de laatste jaren uit zowel internationale opererende beursgenoteerde bedrijven alsmede familiebedrijven. Zijn expertise ligt op het terrein van de (internationale) vennootschapsbelasting waaronder transfer pricing. Tevens heeft Bas ruime ervaring met internationale geschillenbeslechting op belasting gebied en is adviseur bij de German Desk van Crowe Foederer. Tenslotte is Bas gespecialiseerd in het adviseren van klanten op innovatie vraagstukken op fiscaal gebied met name voor bedrijven werkzaam in de Life Science & Health en Technology, Media &Telecom sectoren.

Bas heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg en heeft voor Ernst & Young jarenlang fiscale trainingen verzorgd ten behoeve van managers uit verschillende landen in de wereld