BTW

Dankzij ons Foederer Data Science platform kunnen wij een veelheid aan btw gerelateerde data uitlezen, rangschikken, analyseren en interpreteren.

Van groot belang

De btw is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van autoriteiten in binnen en buitenland. Een juiste beoordeling van de btw gevolgen van uw transacties is daarom van groot belang. Niet alleen om nationale en internationale naheffingen te voorkomen, maar ook om ‘in control’ te zijn als er vragen volgen van bijvoorbeeld de belastingdienst. De Indirect Tax afdeling van Crowe bestaat uit btw en douane specialisten die u graag adviseren om ‘in control’ te zijn. Daarbij wordt data analyse gebruikt om de theorie ook te kunnen toetsen. Crowe loopt hierin voorop. Dankzij ons Foederer Data Science platform kunnen wij een veelheid aan btw gerelateerde data uitlezen, rangschikken, analyseren en interpreteren.

ERP systeem en inrichting

Een juiste btw aanpak begint met een goed ingericht ERP systeem. Het inrichten en regelmatig testen van het administratiesysteem is belangrijk. Crowe assisteert u graag bij de inrichting. Daarnaast Crowe heeft circa 30 testen ontwikkeld om – via data analyse – deze controles uit te kunnen voeren. Via deze btw data analyses controleren we de meest uiteenlopende zaken zoals btw en ICP aangifte, btw regimes, (buitenlandse) btw nummers, btw aftrek en btw vrijstellingen. Via specifieke data analyse kan eventueel worden bekeken wat de status van het (eventuele) tax control framework is. Tevens kunnen we daarbij verbeterpunten identificeren.

Specialistische kennis

Internationale btw

De internationale btw regelgeving is ingewikkelde materie. Elk land heeft zijn eigen regelgeving. Crowe adviseert internationaal georiënteerde bedrijven op de volledige supply chain. Dankzij een eerste analyse van onze specialisten wordt inzicht verkregen in de btw en douane formaliteiten die nodig zijn in Nederland en andere landen. Hierbij werken we nauw samen met collega’s van onze buitenlandse Crowe kantoren. Na een juiste analyse is het risico op onnodige compliance of internationale naheffingen en boetes sterk verminderd. Wij assisteren vervolgens ook met de uitrol van de benodigde lokale registraties en aangiftes om helemaal ‘in control’ te zijn. Ook hierin speelt onze data gedreven aanpak een steeds belangrijkere rol.

Industry focus

Uiteraard zijn onze specialisten u ook graag van dienst bij vragen specifiek voor uw branche. Onze Indirect Tax specialisten hebben elk een industry focus. Voorbeelden daarvan zijn: real estate en construction, hotels&leisure, international supply chain, e-commerce en healthcare. Door de industry focus gerichte aanpak, weten onze specialisten snel de juiste aandachtspunten te vinden

Financiële administratie

Gerelateerde services

Omzetbelasting
Non-profit
040 264 96 10 Vestigingen