Onze goede doelen

De goede doelen

Fonds Gehandicapten Sport
In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.
IMC weekendschool
IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor nieuwsgierige jongeren vanaf tien jaar, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Ze zijn hard op zoek naar vrijwilligers in Zuid Nederland.
Maatje 040
Bij alle projecten van Maatje 040 gaat het om persoonlijk contact, om extra aandacht, ondersteuning of begeleiding voor iemand die dat nodig heeft. Bij het boodschappen doen, de financiële administratie, of gewoon voor een luisterend oor.
Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is dé plek waar je geen levensmiddelen koopt, maar doneert. Een omgekeerde supermarkt waar je iets goed doet voor een ander en helpt in de strijd tegen armoede en voedselverspilling. Help jij mee inzamelen?

Centrale en lokale goede doelen

Vanuit de Crowe Foundation ondersteunen we landelijke goede doelen zoals Maatje040, Fonds Gehandicaptensport, TKRAMREPUS (De Omgekeerde Supermarkt), en IMC-weekendscholen, zowel financieel als met vrijwilligers. Zo hebben in 2022 ruim 40 collega’s bijgedragen aan voorlichtingssessies in het kader van leven met een beperking in de vorm van rolstoelbasketbal: ‘(S)cool on wheels’. Daarnaast zullen ruim 40 collega’s bijdragen aan de activiteiten van IMC weekendscholen zoals huiswerkbegeleiding. 

Daarnaast kan iedere Crowe collega zelf lokale goede doelen aandragen die worden beoordeeld door hun collega ambassadeurs. Voorbeelden hiervan zijn de bijdrage aan aan de Little Lions, hiermee kunnen kinderen in townships in Kaapstad worden ondersteund bij een gezonde mentale ontwikkeling. Of de bijdrage het Roermondse Navigating, een lokaal project waarbij kansarme kinderen de mogelijkheid krijgen om vrijwel gratis huiswerkbegeleiding te krijgen op de middelbare school. Naast een financiële bijdrage dragen we bij lokale doelen ook altijd bij in de vorm van vrijwilligers of helpen we bij het genereren van naamsbekendheid. Zo wilde onze collega Eddie Pisters graag aandacht voor een project wat heel dicht bij hem en zijn vrouw staat, namelijk Combinatie Jeugdzorg. In onderstaand artikel lees je zijn prachtige verhaal.