Onze goede doelen

De goede doelen

Fonds Gehandicapten Sport
In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.
Omgekeerde Supermarkt
TKRAMREPUS is dé plek waar je geen levensmiddelen koopt, maar doneert. Een omgekeerde supermarkt waar je iets goed doet voor een ander en helpt in de strijd tegen armoede en voedselverspilling. Help jij mee inzamelen?
Spieren voor Spieren
In Nederland zijn 20.000 kinderen met een spierziekte en hier komen elk jaar kinderen bij, met enorme impact voor het kind en gezin. Zij komen vaak in een intensief medisch traject terecht. Spieren voor Spieren zet zich in voor deze kinderen en hun gezinnen en vindt het van het allergrootste belang om op een zo jong mogelijke leeftijd te weten of een kind een spierziekte heeft.

Centrale en lokale goede doelen

Vanuit de Crowe Foundation ondersteunen we landelijke goede doelen zoals Fonds Gehandicaptensport en TKRAMREPUS (de Omgekeerde Supermarkt), zowel financieel als met vrijwilligers. Zo hebben in 2023 bijna 40 collega’s bijgedragen aan voorlichtingssessies in het kader van leven met een beperking in de vorm van rolstoelbasketbal: ‘Scool on wheels’. Daarnaast hebben 25 collega’s een dag geholpen bij de Omgekeerde Supermarkt in Amsterdam en hebben collega’s van al onze vestigingen levensmiddelen gedoneerd.

Daarnaast kan iedere Crowe collega zelf lokale goede doelen aandragen die worden beoordeeld door hun collega ambassadeurs. Voorbeelden hiervan zijn de bijdrages aan Maatje 040 en IMC weekendscholen. Of de bijdrage aan het Roermondse Navigating, een lokaal project waarbij kansarme kinderen de mogelijkheid krijgen om vrijwel gratis huiswerkbegeleiding te krijgen op de middelbare school. Ook steunen we Stichting Kinderhospice Kwatro, zij ondersteunen gezinnen waarvan een kind ernstig of ongeneeslijk ziek is. Ze brengen een gezin lichtpuntjes, verrijken en verlichten hun levens. Daarnaast steunen we ook Stichting durf te vragen. Stichting Durf Te Vragen is in 2017 opgericht door Dylan Haegens en Marit Haegens-Brugman. Met een bereik van bijna 2 miljoen jongeren willen zij met de stichting het onderwerp mentale gezondheid en psychische problemen bespreekbaar maken. Naast een financiële bijdrage dragen we bij lokale doelen ook altijd bij in de vorm van vrijwilligers of helpen we bij het genereren van naamsbekendheid. Zo wilde onze collega Eddie Pisters graag aandacht voor een project wat heel dicht bij hem en zijn vrouw staat, namelijk Combinatie Jeugdzorg. In onderstaand artikel lees je zijn prachtige verhaal.