German Desk

De German Desk van Crowe Foederer is een uitstekende mogelijkheid om grensoverschrijdend zakendoen in Duitsland of andere Duitstalige landen verder uit te breiden. Ook voor Duitstalige ondernemingen en privé personen zijn wij de ideale partner om deze in Nederland te ontzorgen. Voor fiscale, juridische en financiële vragen kunt u bij ons terecht. De German Desk begeleidt over en weer ondernemers op de volgende gebieden.

 

 • Grensoverschrijdend werken en wonen;
 • Compliance werkzaamheden (salarisadministratie, BTW aangiften, inkomstenbelastingen, vennootschapsbelastingaangiften, boekhouden etc.);
 • Arbeidsrecht en sociale zekerheid;
 • Het opstarten van een onderneming, vaste inrichting of andere vennootschappen;
 • (Her)structureringen;
 • Transfer pricing;
 • Vastgoed structurering;
 • Grensoverschrijdende leveringen en diensten;
 • Corporate Finance (waarderingen, juridische en fiscale aspecten);
 • Samenstel van jaarrekeningen;
 • Controle van jaarrekening(en).

Kortom de German Desk van Crowe Foederer kan de full package van begin tot eind verzorgen en de ondernemer dus ontzorgen. Wilt u meer weten over de German Desk van Crowe Foederer neem dan gerust contact op met onze German Desk adviseur Marc Ubaghs.

Over ons

Het zakenleven internationaliseert. Steeds meer grote maar ook kleinere ondernemers zien nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor een aantal landen heeft Crowe Foederer voor haar internationale dienstverlening een aparte desk beschikbaar, onder andere voor Duitstalige landen.

Crowe Foederer heeft ervoor gekozen om in Roermond, met haar meest zuidelijke kantoor in Nederland datvlak nabij de Nederlands-Duitse grens is gelegen en waar veel grensoverschrijdende activiteiten plaatsvinden, de German Desk, als onderdeel van Crowe International Services, te situeren.
Vanuit de German Desk begeleidt en adviseert Crowe Foederer Nederlandse ondernemers en privé personen die zaken willen doen in Duitsland en Duitstalige ondernemingen en privé personen die zaken willen doen in Nederland. Ondernemers kunnen zodoende zorgeloos de stap over de grens zetten. Werken, handel drijven en ondernemen in een ander land is vaak ingewikkeld. Naast een andere taal is er sprake van een andere (arbeids-) cultuur, alsook van een ander juridisch, sociaal en fiscaal stelsel. Ondanks de Europese harmonisatie en integratie alsmede de nauwe samenwerkingsverbanden die er tussen Nederland en Duitstalige landen zijn, bestaan er nog steeds behoorlijke verschillen tussen Nederland en Duitstalige landen op diverse gebieden. De German Desk van Crowe Foederer is in deze uw vertrouwde aanspreekpunt, waardoor juridische en fiscale valkuilen kunnen worden vermeden.

Ons team van specialisten, helpt u graag bij uw plannen om internationaal zaken te doen. Raadpleeg een van de bovenstaande contactpersonen om te zien wat we voor u kunnen betekenen.