Terug
HR Services 08-11-23

Dyflexis is het laatste puzzelstukje dat Crowe HR Services compleet maakt

Crowe Foederer zet zich sinds 1961 in om hun klanten de beste service te bieden als het gaat om accountancy en adviesdiensten. De afgelopen jaren kwamen hier steeds meer diensten bij, waaronder salarisadministratie, HR-advies en bijbehorende technische oplossingen. Deze specialisaties voegden zich in 2018 samen tot Crowe HR Services: één propositie met één team. Wij spraken Thomas Vos, Partner bij Crowe HR Services, over zijn visie op de toekomst van HR. Wat is volgens hem de volgende stap in het ontzorgen van je klanten?


Dyflexis in gesprek met Thomas Vos, Partner bij Crowe HR Services

Dit is Crowe HR Services
De klanten van Crowe HR Services variëren van lokale ondernemingen tot familiebedrijven en mkb’ers tot wel 2.000 medewerkers. Thomas vertelt: “Ons doel is om organisaties volledig te ontzorgen op gebied van HR. We zijn nauw betrokken en zetten ons in voor duurzame samenwerkingen.” In totaal heeft Crowe HR Services ruim 2.500 klanten in Nederland. “Welke vraag of behoefte een klant ook heeft, wij kunnen een totaalpakket bieden aan HR diensten, waaronder ook HR Technology & HR Analytics. Sinds kort hoort Workforce Management software daar ook bij.”

Crowe HR Services loopt voorop als het gaat om het bieden van een totaaloplossing en het verlenen van service. “We staan voor constante kwaliteit en innovatie”, zegt Thomas trots. Vaak gebruiken bedrijven meerdere softwareoplossingen, waardoor hun administratie versnipperd is over losse partijen. “Bij Crowe HR Services kijken we juist naar het totaalplaatje en houden we rekening met alle verschillende soorten software. We zorgen ervoor dat alles op elkaar inspeelt en aan elkaar koppelt.”

Thomas vertelt over de werkwijze van Crowe HR Services: “Wij geloven in Tech en Team: je kunt mooie, technische oplossingen aanbieden, maar de menselijke factor blijft het allerbelangrijkst. Daarom geven we tijdens onze trajecten veel aandacht aan dit thema. Klanten komen naar ons toe voor het technische stuk: wij zorgen ervoor dat de software goed geïmplementeerd wordt. Ze blijven vanwege die personal touch: iedere klant is uniek en heeft zijn eigen verhaal en behoeftes. Met onze persoonlijke aandacht bieden wij hen op maat gemaakte service die past bij hun organisatie.”

De toekomst van HR
“Wij vinden dat HR in Nederland digitaler en meer datagedreven kan. Ons streven is dan ook om klanten hierbij te ondersteunen.” Dit is volgens Thomas nodig omdat de arbeidsmarkt verandert: Bedrijven hebben te maken met de krapte op de arbeidsmarkt en de medewerkers die ze hebben, willen meer flexibiliteit. Productiebedrijven werken met ploegendiensten, horeca en retail hebben wisselende werktijden en elke afdeling heeft personeel nodig met verschillende skills. “Al deze ontwikkelingen maken het uitdagend om de juiste persoon, op het juiste moment op de juiste plek in te plannen. Het zal je verbazen hoeveel mensen nog werken met Excel of zelfs op papier om werkroosters te maken.”  Hier biedt Workforce Management (WFM) software echt een uitkomst: het maakt onder andere beschikbaarheid, uurloon, skills en certificeringen van medewerkers inzichtelijk. Hierdoor rooster je sneller en zet je personeelsleden efficiënt en duurzaam in. “De WFM software van Dyflexis stelt je in staat om zaken bij medewerkers zelf neer te leggen, zoals uren registreren en verlofaanvragen regelen. Dit scheelt een eindverantwoordelijke veel tijd. Mede hierdoor is het een goede bijdrage aan de digitalisering van HR-afdelingen.”

“Juist door processen te automatiseren, worden de klantcontactmomenten kwalitatief beter.”

Die digitalisering klinkt misschien onpersoonlijk, maar Thomas spreekt het tegendeel: “Juist door bepaalde processen te automatiseren, worden de contactmomenten kwalitatief beter. Met name tussen werkgevers en hun medewerkers. Het stroomlijnen van administratieve zaken zorgt ervoor dat zij meer tijd overhouden om hen te helpen. Daarom zijn we erg tevreden over ons partnership met Dyflexis. Onze oplossingen vullen elkaar perfect aan en passen goed bij de behoeften van onze klanten. Zo werken we samen om onze klanten de beste service te geven.

Crowe HR Services en Dyflexis: gelijkgestemden in ambitie en innovatie
De vraag in de markt verandert. Crowe HR Services luistert hiernaar en speelt in op de nieuwe behoeftes van klanten. “Om een volledig pakket aan HR-diensten te bieden, hebben we strategische partnerschappen”, aldus Thomas. Zo werkt Crowe HR Services samen met Daywize, Cornerstone, Nmbrs, Loket en PowerBI. Alleen het stuk Workforce Management ontbrak nog, daarom sloegen ze de handen inéén met Dyflexis. Thomas: “Een belangrijke ontwikkeling die wij zien is dat bedrijven in bepaalde sectoren behoefte hebben aan een WFM-systeem. Soms hebben ze al oplossingen die andere functionaliteiten bieden, bijvoorbeeld alleen uren registreren of plannen. Dit is een stap in de goede richting, maar toch zien wij dat er een stuk automatisering mist qua koppelingen en integraties richten de overige HR en payroll applicaties.” Daarom zochten zij een partij die hen hierin aanvult. Thomas licht zijn keuze voor Dyflexis toe: “Dit was het laatste puzzelstukje dat ons HR Technology portfolio compleet maakt. Hun software biedt precies wat de klant wilt.”

“Dyflexis was het laatste puzzelstukje dat ons HR Technology portofolio compleet maakt. Hun software biedt precies wat de klant wilt.”

Er zijn veel technologieën binnen deze branche, sommige daarvan focussen zich op een bepaalde grootte. Dyflexis past ook bij mkb’ers, waardoor het schaalbaar is en aansluit bij het totale klantbestand van Crowe HR Services. “Naast deze voordelen, past Dyflexis ook als bedrijf zelf goed bij ons. Dyflexis toont ondernemerschap, specialiseert zich in Productie & LogistiekRetail & WarehousingZorg & WelzijnHoreca en Recreatie én is net als wij een internationale organisatie. Wij opereren allebei zowel in Nederland, België en Duitsland. Doordat we veel gezamenlijke klanten hebben, weten zij ook wat er speelt in de markt en schakelen we snel met elkaar en met de klant. Zo houden we de lijntjes kort.”

Thomas vertelt meer over het partnerschap: “De WFM software van Dyflexis en de bijbehorende koppelingen zitten technisch gezien gewoon goed in elkaar. Sinds 2022 werken wij samen en sinds 2023 zijn wij ook VAR-partner [Value Added Reseller]. VAR zijn betekent dat wij zelfstandig klanten onboarden en zelfstandig implementaties uitvoeren. Zo bieden wij direct meerwaarde aan onze klanten. Om dit te verwezenlijken, geeft Dyflexis ons onboarding- en implementatietrainingen.” Door deze trainingen leert het team van Crowe HR Services alle functionaliteiten en toepassingen van de software. Combineer dit met de Workforce Management vraag vanuit de markt en er ontstaat een stroomversnelling: “We spelen in op de veranderende behoeftes van klanten. Als we ervan overtuigd zijn dat het een juiste match is dan adviseren wij hen Dyflexis. Onze nieuwe VAR status is een goede basis om nog meer te groeien en om meer gezamenlijk klanten te helpen.” Door al deze elementen ontstaat een actieve samenwerking tussen Crowe en Dyflexis, waar uiteindelijk de klant het meest van profiteert.

Het belang van automatisering voor bedrijven
Klanten hebben hun eigen strategie en beleidsplannen. De HR-afdeling moet daarop aansluiten. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk om nieuwe medewerkers te vinden en huidige medewerkers te behouden. Dankzij automatisering maak je onder andere tijd vrij voor werving en selectie en kun je makkelijker inspelen op de wensen van je huidige medewerkers.

“Het is best complex om uit verschillende tools data te halen en daarmee aan de slag te gaan. Crowe HR Services en Dyflexis helpen daarbij.”

Thomas: “Automatisering speelt echt bij bedrijven. Je merkt dat ze deze stap willen zetten maar dat ze niet goed weten hoe ze dit aan moeten pakken. Het liefst willen ze één oplossing voor alles, maar in de praktijk werkt dat vaak anders. Onderzoeken welke software het best bij je past, kost behoorlijk wat tijd. Wij ontzorgen de klant door dit voor hen te doen. Wij houden nieuwe ontwikkelingen in de gaten en onderzoeken innovatieve technologieën. Daardoor zijn we van alle trends op de hoogte. Dat besteden klanten bij ons uit.”

“De meerwaarde van automatisering zit uiteindelijk ook in het onderbouwen van je beleidskeuzes met de juiste data.”

Om de volgende stap te nemen in WFM en automatisering moeten klanten met data aan de slag. Door data met elkaar te combineren kom je tot goede inzichten voor een nog efficiëntere bedrijfsvoering en kun je betere beslissingen maken. “Het is best complex om uit verschillende tools data te halen, daar de juiste conclusies uit te trekken en strategische vervolgstappen te zetten. Crowe HR Services en Dyflexis helpen daarbij. Een duidelijk voorbeeld is een van onze warehouse klanten: Zij kampten met een hoog verzuim. Door middel van onze HR analytics oplossing kwamen er interessante inzichten naar boven, waardoor deze klant aanpassingen heeft gemaakt in het recruitmentproces en het huidige verzuim beleid. Door het verzuim diepgaand te analyseren was de klant in staat om gerichte interventies uit te voeren. Dit bereik je alleen door datagedreven te werken: Je beleid moet meetbaar zijn en beslissingen moet je kunnen onderbouwen met data. Dát is de meerwaarde van automatisering dankzij Dyflexis en Crowe HR Services.”

Bron