89157-Germany

German DeskDiensten

De German Desk is een uitstekende mogelijkheid om de kansen, die door grensoverschrijdend zakendoen in Duitsland ontstaan, te benutten en verder uit te breiden.

Naast algemene tips voor het zakendoen met Duitsland voortvloeiende uit de specifieke cultuur (bijvoorbeeld op het gebied van hiërarchie, titulatuur, kleding, zakendiners, vergadercultuur en verantwoordelijkheden), begeleidt en adviseert de German Desk ondernemers op de volgende gebieden:

  • Grensoverschrijdende arbeid;
  • Arbeidsrecht en sociale zekerheid;
  • Het starten van een bedrijf (juridische en fiscale aspecten);
  • Het overnemen van een bedrijf (juridische en fiscale aspecten);
  • Belastingen en financiën;
  • Salarisadministratie en boekhouding;
  • Ondersteuning bij handelscontracten/algemene voorwaarden;
  • Specifieke sectoren (bijvoorbeeld ICT, bouw);
  • Transfer-Pricing

Wilt u meer weten over de Crowe German Desk? Neem dan contact op met onze German Desk-adviseurs Marc Ubaghs en Guus Bakker.

Accountant-Eindhoven

Over ons

Het zakenleven internationaliseert. Steeds meer grote maar ook kleinere ondernemers zien nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor een aantal landen heeft Crowe voor haar internationale dienstverlening een aparte desk beschikbaar, onder andere voor Duitsland. De Duitse economie is de op twee na grootste ter wereld. Het is dan ook niet vreemd dat Nederland op grote schaal met Duitsland zaken doet en andersom.

Crowe-Horwath-Foederer-Roermond

Foederer heeft ervoor gekozen om in Roermond, haar meest zuidelijke kantoor in Nederland gelegen vlak nabij de Nederlands-Duitse grens waar veel grensoverschrijdende activiteiten plaatsvinden, een German Desk, als onderdeel van Foederer International Services, op te zetten.

Vanuit de German Desk begeleidt en adviseert Foederer Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in Duitsland. Ondernemers kunnen zodoende zorgeloos de stap over de grens zetten. Werken, handel drijven en ondernemen in een ander land is vaak ingewikkeld. Naast een andere taal is er sprake van een andere (arbeids-) cultuur, alsook van een ander juridisch, sociaal en fiscaal stelsel. Ondanks de Europese harmonisatie en integratie alsmede de nauwe samenwerkingsverbanden die er tussen Nederland en Duitsland zijn, bestaan er nog steeds op diverse gebieden behoorlijke verschillen tussen Nederland en Duitsland. De German Desk van Foederer is in deze uw vertrouwde aanspreekpunt, waardoor juridische en fiscale valkuilen kunnen worden vermeden.

Ons team van specialisten, helpt u graag bij uw plannen om internationaal zaken te doen. Raadpleeg een van de onderstaande contactpersonen om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Nieuws over German Desk