Maatje 040

Wat houdt het in?

Maatjes zijn er in verschillende soorten, de Maatje040-projecten van de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven dus ook. Maar bij alle projecten gaat het om persoonlijk contact, om extra aandacht, ondersteuning of begeleiding voor iemand die dat nodig heeft. Bij het boodschappen doen, de financiële administratie, of gewoon voor een luisterend oor. Hiervoor worden structureel vrijwilligers gezocht maar ook voor korte projecten.

PROJECTEN

De ‘Geldfitweken’, een vaste periode van eind november tot medio december: duur 2 uur. Tijdens het inloopspreekuur in Eindhoven komen inwoners naar zogenaamde financiële werkplaatsen zodat ze geholpen kunnen worden met het invullen van de aanvraag ‘Meedoe en Energiebijdrage’ van de gemeente Eindhoven. Vaak gaat het om laaggeletterden die de vragen niet begrijpen tot meer ingewikkelde vragen die worden doorgeleid naar ter plekke aanwezig deskundigen vanuit Maatje-040. Vrijwilligers worden goed gebriefd waardoor je met ‘gezond’ verstand al heel veel kan betekenen voor de hulpbehoevende.

Voor de Geldfitweken hebben we de volgende plekken beschikbaar waarbij we hulp nodig hebben (allemaal van 14.00 – 16.00 uur).

Donderdag 1 december; Vaartbroek (Tarwelaan) 1 plek

Dinsdag 6 december; Ergon 2 plekken

Dinsdag 6 december Lassusstraat (de Bennekel) 1 plek

Dinsdag 13 december ; Ergon 2 plekken

Dinsdag 13 december; Lassusstraat (de Bennekel) 2 plekken

Donderdag 15 december; Tarwelaan (Vaartbroek) 2 plekken

Naast het invullen van de aanvraag ‘Meedoe en Energiebijdrage’ zijn er nog twee andere projecten waar je hulp meer dan welkom is:

Administratie ordenen: geen vaste tijden, duur 2 uur tot onbeperkt. Het helpen van inwoners bij het ordenen en bijhouden van hun administratie.

Tuintjes op orde: 2 uur; vanuit de sociale woningbouw zijn huurders verplicht om hun (kleine) tuintjes op orde te houden. Soms lukt dat niet vanwege ouderdom of fysieke beperkingen. In tweetallen kun je ingezet worden om dit te gaan doen.

Wil jij je inzetten voor één van deze projecten? Meld je aan via [email protected]. Eén van onze ambassadeurs brengt je dan in contact met Judith van de Belt van Maatje040 voor het invullen van de planning.