Fotolia 70683213 S

UK DeskDiensten

De UK Desk is een uitstekende mogelijkheid om de kansen, die door grensoverschrijdend zakendoen in het Verenigd Koninkrijk ontstaan, te benutten en verder uit te breiden.

Naast algemene tips voor het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk voortvloeiende uit de specifieke cultuur (bijvoorbeeld op het gebied van hiërarchie, titulatuur, kleding, zakendiners, vergadercultuur en verantwoordelijkheden), begeleidt en adviseert de UK Desk ondernemers op de volgende gebieden:

  • Het starten van een bedrijf (juridische en fiscale aspecten);
  • Het overnemen van een bedrijf (juridische en fiscale aspecten);
  • Belastingen;
  • Salarisadministratie en boekhouding;
  • Ondersteuning bij handelscontracten/algemene voorwaarden;
  • Arbeidsrecht en sociale zekerheid;
  • Informatie over de plaatselijke afzetmarkt;
  • In contact brengen met interessante handelspartners;
  • Specifieke sectoren (bijvoorbeeld transport, bouw);
  • Transfer-Pricing.


Wilt u meer weten over de UK Desk? Neem dan contact op met onze UK Desk-adviseurs.

Over ons

Het zakenleven internationaliseert. Steeds meer ondernemers zien kansen en mogelijkheden buiten de eigen landsgrenzen. Vanwege dit heeft Crowe voor haar internationale dienstverlening voor een aantal landen een aparte desk beschikbaar, onder andere voor het Verenigd Koninkrijk. De Engelse economie is de op zes na grootste ter wereld en Londen is één van de belangrijkste financiële centra in de wereld. Het is dan ook niet vreemd dat het Verenigd Koninkrijk één van de belangrijkste handelspartner van Nederland is en andersom.
Crowe heeft ervoor gekozen om in de regio Amsterdam, haar kantoor in de Randstad, een UK Desk op te zetten.

IMG 4639-klein

Vanuit de UK Desk begeleidt en adviseert Crowe door middel van een multidisciplinair team van specialisten Nederlandse ondernemers die zaken willen doen in het Verenigd Koninkrijk en andersom. Ondernemers kunnen zodoende zorgeloos de stap over de grens zetten. Werken, handel drijven en ondernemen in een ander land is namelijk vaak ingewikkeld. Naast een andere taal is er sprake van een andere (arbeids-) cultuur, alsook van een ander juridisch, sociaal en fiscaal stelsel. Ondanks de Europese harmonisatie en integratie alsmede de nauwe samenwerkingsverbanden die er tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn, bestaan er nog steeds op diverse gebieden behoorlijke verschillen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De UK Desk van Crowe is in deze uw vertrouwde aanspreekpunt, waardoor juridische en fiscale valkuilen kunnen worden vermeden.

Ons team van specialisten, helpt u graag bij uw plannen om internationaal zaken te doen. Raadpleeg een van onze contactpersonen om te zien wat we voor u kunnen betekenen.

Nieuws over UK Desk