Photovoltaic System 2742302 960 720
afgelopen

Seminar “Steek voldoende energie in uw agrarische onderneming”

De agrarische sector wordt meer en meer beïnvloed door externe ontwikkelingen waardoor het belangrijk is om de juiste strategische keuzes te maken voor uw onderneming.

Zo hebben o.a. de 5 Kempengemeenten de ambitie uitgesproken om in 2025 energieneutraal te worden. Inmiddels is er een gedegen onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van deze ambitie. Een onderdeel van het verwezenlijken daarvan, is het plaatsen van windmolens en/of grootschalige zonneparken.

Wat zijn de fiscale gevolgen wanneer u landbouwgrond gaat gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen en/of windmolens?

Daarnaast spelen er nog meerdere (overheids)regelingen een belangrijke rol voor de toekomst van uw bedrijf. Welke gevolgen hebben deze voor de waarde van uw bedrijf en hoe kunt u optimaal gebruik maken van deze ontwikkelingen?

De specialisten van Crowe Foederer en Van den Berk Makelaars en Taxateurs willen u graag informeren over de diverse aspecten welke er kunnen spelen bij de hierboven genoemde ontwikkelingen.

Wij nodigen u graag uit voor deze interessante bijeenkomst die gehouden wordt op dinsdag 22 januari 2019 om 20.00 uur in Den Tref te Hapert.

Programma

20:00 uur Ontvangst met koffie
20:15 uur Aanvang presentaties
22:00 uur Afsluiting met een borrel

Locatie

Alexanderhof 7
5527 EH Hapert
image of location

'Grootschalige wind- en zonne-energie in de Kempen; de huidige stand van zaken'

Voor regio de Kempen is onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van grootschalige zonne- en windenergie. Er zijn zelfs al gebieden aangewezen welke zich het beste zouden lenen voor de plaatsing van zonnepanelen en/of windmolens. Diverse instanties springen hier op in en mengen zich in de strijd voor aankoop of huur van landbouwgrond. Uw grond?

' De fiscale gevolgen bij de realisatie van zonnepanelen op grond en gebouwen'

Het opwekken van zonne- en/of windenergie op uw grond kan plaatsvinden d.m.v. verkoop of uit gebruik geven van uw grond. Beide opties hebben diverse fiscale gevolgen. Denk hierbij o.a. aan de gevolgen voor de landbouwvrijstelling, omzetbelasting, overdrachtsbelasting, mogelijk (gedeeltelijke) staking, etc. Laat u goed adviseren.

Wat is uw bedrijf waard in de huidige markt?

De extra vraag naar grond voor energie kan gevolgen hebben voor de waarde. De toekomstige regelgeving op o.a. het gebied van transitie veehouderijbedrijven heeft eveneens invloed op de waardering van agrarisch onroerend goed. Tevens zullen we ingaan op de inhoud van enkele van deze plannen zoals b.v. staldering, warme sanering veehouderij, etc en hoe u hierop kunt anticiperen.

Op deze avond zullen tevens enkele leveranciers/installateurs van zonnepanelen zichzelf middels stands presenteren.