The Future Is Now Hr
afgelopen

Autumn Congres 2018

Digitalisering en technologie zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Bij de tijd blijven op gebied van digitale kennis en technologie behoeft directe actie. U kunt niet wachten tot morgen: het gebeurt nu!

Op vrijdag 28 september organiseert Crowe Foederer dé bijeenkomst van het jaar: het Autumn Congres | The future is now. Uw kennis is daarbij van groot belang, want hoe beïnvloedt technologie en data úw bedrijfsvoering? En wat zijn de consequenties bij verkeerd gebruik of een hack?

Graag nodigen wij u uit voor deze inspirerende dag, op vrijdag 28 september in Wageningen. Onder de genodigden vallen o.a. ondernemers, CFO’s, HR managers, controllers, fiscalisten, accountants en relatiebeheerders uit het midden en grootzakelijk segment uit Nederland. U bent onze gast: deelname aan dit congres is geheel kosteloos. Voor dit congres zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Crowe Foederer behoudt zich het recht om de inschrijving voortijdig te sluiten.

Programma

08:30 uur Ontvangst
09:00 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter Rens Merkelbach
09:15 uur College Tour | Bas van der Veldt [90 minuten]
10:45 uur Korte pauze
11:00 uur Break out sessies | ronde 1 [90 minuten]
12:30 uur Lunch
13:30 uur Break out sessies | ronde 2 [90 minuten]
15:00 uur Pauze met energizer
15:30 uur Plenaire sessie | Brenno de Winter [90 minuten]
17:00 uur Afsluiting met informele borrel

Locatie

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg
Generaal Foulkesweg 96
6703 DS Wageningen

Parkeergelegenheid: op het terrein van het hotel is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. U kunt hier gratis gebruik van maken.

PE Certificering Autumn Congres

Deze bijeenkomst levert geaccrediteerde PE-uren op in het kader van de permanente educatie voor accountants (NBA). Crowe Horwath Foederer heeft met betrekking tot de PE-accreditatie een samenwerkingsverband met Partners in Doorbraak, een door de NBA erkende onderwijsinstelling.

De toekenning van PE-uren:

1 bloksessie van 90 minuten: 2 PE-uren
2 bloksessies van 90 minuten: 3 PE-uren
3 bloksessies van 90 minuten: 5 PE-uren
Hele dag (4 bloksessies van 90 minuten): 6 PE-uren.

Tijdens de bijeenkomst wordt u gevraagd om aan het begin en einde van het programma een deelnemerslijst te tekenen en een evaluatieformulier in te vullen teneinde de toekenning van de uren te effectueren.

*Let op: inschrijving voor de break-out sessies volgt te zijner tijd na uw algemene aanmelding voor dit Autumn Congres.

Logo-banner.jpg?mtime=20180621141723#asset:10522:bannerHalf

Locatie

Generaal Foulkesweg 96
6703 DS Wageningen
E
events@crowefoederer.nl
image of location

College Tour | Bas van der Veldt

We starten deze inspirerende dag met een bevlogen sessie door Bas van der Veldt. Bas is een ondernemer pur sang: deze ‘nerd’ begon als negentienjarige als productmanager bij Afas en is sinds 2008 CEO van dit bedrijf. Bas is een echte ICT-kenner en staat altijd open voor vragen en suggesties: hij houdt u én zichzelf een spiegel voor. Met zijn scherpe spraak en zijn revolutionaire toekomstvisie weet hij menig heilig huisje omver te schoppen op het gebied van ondernemen, leiderschap, cultuur, ICT, innovatie, marketing en User Experience.

Tijdens dit Autumn Congres zal Bas, in samenspel met dagvoorzitter Rens Merkelbach, zorgen voor een scherpe, ‘spot-on’ kick-off van deze inspirerende en leerzame dag. Deze sessie is vooral ook interactief: er is ruimte voor vragen, het bespreken van dilemma’s en het delen van kennis.


‘Knowlegde and insights’ | break-out sessies

Tijdens het Autumn Congres bieden wij u twee rondes met break out sessies vanuit verschillende vakgebieden. Kortom: een breed spectrum van onderwerpen. Alle break out sessies zijn PE gecertificeerd.


Break-out: Artificial Intelligence: zegen of bedreiging?

Er komt een stortvloed aan berichten over Artificial Intelligence over ons heen. Wat is de relevantie van artificial intelligence voor middelgrote ondernemingen? Of is dit alleen voor de ‘corporate’ business?

Ook wordt de rol van Data Science onder de loep genomen en wordt u wegwijs gemaakt hoe u binnen uw onderneming hiervan gebruik kunt maken. Tenslotte: heeft u hier altijd specialisten voor nodig? Gaat u deze specialisten dan inhuren of werven? En hoe verhoudt zicht dit tot ‘traditionele’ business intelligence?

Tijdens deze sessie krijgt u tips over hoe u deze ontwikkelingen op waarde kunt schatten, wat dit op korte termijn betekent voor uw onderneming en waar u zich op moet richten.

Break-out: ​HR en Technology

Met behulp van technology kan HR beschikken over efficiëntere processen, kan men beschikbare data beter analyseren en doorgronden en heeft men betere inzichten in performance en HR risks. Daarnaast worden er betere beslissingen genomen als het gaat om het aantrekken en inzetten van de juiste mensen, het beter laten presteren van medewerkers, het verlagen van financiële risico’s en het bewerkstelligen van kostenreductie.

De 2 onderwerpen die tijdens deze break-out sessies behandeld worden zijn:

1. HR Operations en Tooling voor MKB
Vragen die tijdens deze sessie gesteld worden, zijn:

 • Hoe ziet de HR omgeving er uit als we HR processen écht digitaliseren.
  • Inzicht in geoptimaliseerde HR processen
  • Inzicht in geoptimaliseerde HR rapportages
 • Moet ik investeren in digitaliseren van processen? Gaat er nu echt zoveel tijd verloren en winnen we deze tijd terug wanneer we de juiste technologie toepassen?
 • Wat zijn op voor veel bedrijven de meest relevante HR onderwerpen die opgepakt kunnen worden wanneer veel HR processen gedigitaliseerd zijn?
 • Hoe helpt technologie de HR afdeling in het ontwikkelen van medewerkers?

2. De toegevoegde waarde van HR analytics:

Waarom data gedreven HR beleid bedrijven helpt om beter te presteren.

 • Hoe werkt HR Health en risk monitoring?
 • HR analytics : inzicht in detailanalyses uit voorbeeld cases
 • Welke digitale HR data is nodig voor een succesvol HR analytics beleid?
 • Hoe organiseert u een data gedreven HR beleid?
 • Helpt HR analytics betere beslissingen nemen?
 • Op welke wijze zorgt HR analytics ervoor dat bedrijven beter presteren?

Break-out: Prinsjesdag: een fiscale update en de invloed van technologie op fiscaliteit

Op Prinsjesdag zullen er ongetwijfeld fiscale plannen ontvouwd worden die relevant zijn voor u en uw onderneming. Tijdens deze fiscale break out sessie vertellen wij u al het relevante nieuws van deze derde dinsdag van september en wat de consequenties zijn voor u en uw organisatie. Daarna volgt een geheel ander maar zeker niet minder actueel onderwerp. Tijdens het tweede deel van de break out zullen we ingaan op hoe de fiscus momenteel data analyse inzet bij bijvoorbeeld controles en wat bedrijven kunnen doen om zich daar op voor te bereiden.

Break-out: Werkkapitaal: de vergeten factor bij een transactie

U bent ondernemer of CFO in een directieteam en u ziet een ultieme kans in de markt. Vol goede moed wordt er gestart en hard gewerkt aan een nieuwe onderneming. Tot het moment aanbreekt dat u gaat verkopen.

Werkkapitaal vormt vaak een belangrijk discussiepunt bij transacties. Onder meer als gevolg van discussies over definities, het verstrijken van tijd tussen waarderingsmoment en closing, seizoenbewegingen en de keuze van het closing mechanisme (locked box versus closing accounts).

In deze break-out sessie wordt aan de hand van een case study op de belangrijkste valkuilen en best practice ingegaan. We staan stil bij het belang van een goede voorbereiding, het proces, de inhoud en de procedureafspraken.

Break-out: ​Privacy als business enabler – AVG, from threat to opportunity​

Door de nieuwe Europese privacywet verandert er veel voor organisaties. Het voldoen de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wordt door veel bedrijven gezien als een bedreiging. Het is complexe materie, kost veel extra werk, tijd en geld en levert weinig op.

Tijdens deze break out sessie wordt u op een pragmatische wijze meegenomen in de aandachtsgebieden van de AVG. Hoe u eventuele obstakels en bedreigingen het hoofd kunt bieden en hoe u deze kunt vertalen naar kansen en mogelijkheden. Zo kan optimaliseren van het gebruik van persoonsgegevens u bijvoorbeeld waardevolle veilige en betrouwbare data opleveren, u dichter bij uw klanten brengen, nieuwe producten en diensten opleveren en ervoor zorgen dat interne processen veel beter op elkaar aansluiten.

* Inschrijving voor deze sessies volgt na uw aanmelding voor dit Autumn Congres. U ontvangt hiervoor een persoonlijke email.

Plenaire sessie: Brenno de Winter

Het is de nachtmerrie van iedere organisatie: je neemt beveiliging serieus en doet al het juiste en toch ben je kwetsbaar voor de digitale kraak die niet of nauwelijks te ontdekken is. Brenno schudt u tijdens deze plenaire sessie meteen wakker.

Serious Game: een hack

Hoe goed bent u in staat om een data-lek te bestrijden als een hacker zijn slag heeft geslagen? Hoe is het om zelf te belanden in een heuse crisis? Test het tijdens het Autumn Congres zelf uit met een heuse crisisoefening. Een hacker heeft toegeslagen en eist nu een ‘beloning’. U stapt tijdens deze sessie in het crisiscentrum om samen met anderen mee te helpen de schade, gevolgen en verspreiden van gelekte gegevens tegen te gaan. Hoe leiden we een crisis in goede banen? Welke stappen gaan we zetten en in welke volgorde? Welke organisaties zijn nuttig en wat is een verspilling? Kunt uw klant tevreden houden?

Tijdens de Serious Game spelen deze en andere vragen een belangrijk rol. De spannende crisis die ongeveer 70 minuten duurt, voeren de deelnemers de regie over het afwikkelen van het datalek. Sta stil bij de vele aspecten, zoals techniek, juridische gevolgen, continuïteit van de organisatie en organisatiepolitiek. U bepaalt gezamenlijk welke rol communicatie, juridische zaken, technische beschikbaarheid, onderzoek, de justitiële keten en de ketenpartners krijgen. Tijdens de oefening zijn er allerlei verstoringen. Voor welke is aandacht en vooral voor welke interrupties niet? Met behulp van audioboodschappen, video’s, interacties en opdrachten ondergaat u de hack met al haar facetten.