Nuance 18 Banner Nieuwsbericht Afl Groep Hugo De Bie
18 augustus 2020

Nuance 18: Hugo de Bie

“ Stilzitten was niets voor deze mannen; na een gezamenlijke vakantie combineerden ze hun ideeën en startte een nieuwe onderneming.”

Hugo de Bie (52) komt enthousiast de trap afrennen. Handen geven kan niet, maar een joviale tik met de elleboog kan natuurlijk wel. Op een industrieterrein in het Brabantse Venhorst, vlakbij Uden, zijn kantoor en magazijn van Logistiekconcurrent en Logistiekdirect gevestigd. De Bie is er directeur.

Familie

De Bie – jeans, sneakers, overhemd, kort grijs haar – werkt nog niet zo heel lang bij Logistiekconcurrent (voor de Nederlandse markt) en Logistiekdirect (voor de Belgische markt), maar heeft het wel en wee van het bedrijf altijd op een afstand gevolgd. Zijn vader was bevriend met de vader van de twee oprichters, die De Bie weer kende van school en uit de buurt. Hij doet het graag uit de doeken: “Mijn vader had een garage met pompstation in Boekel. Thijs Sanders senior, de vader van de oprichters van dit bedrijf, komt ook uit Boekel. Deze Thijs werkte jarenlang bij Van Gend & Loos en begon op een gegeven moment een eigen transportbedrijf met busjes en later met vrachtwagens.

Zijn zonen Bart en Thijs stapten ook in het bedrijf en hebben het samen met hun vader groot gemaakt. In 2010 toonde Fritom interesse en kocht het bedrijf. Dit bedrijf is nog steeds een grote logistieke dienstverlener in de regio: Sanders Fritom. De Bie heeft speelgoedvrachtwagentjes in zijn kantoor staan met dat opschrift. En is trots op de historie van het bedrijf.

Lees hier het volledige artikel