Nuance 18 Banner Nieuwsbericht Beblo Arrangementen
18 augustus 2020

Nuance 18: Beblo Arrangementen

Het had weinig gescheeld of Beblo had niet eens als een van de eerste op het gloednieuwe bedrijventerrein Florapark gezeten. Oprichters en eigenaren René en Joletta twijfelden twee jaar geleden of ze zouden doorgaan met hun bedrijf.

Iedereen kent wel de producten van Beblo, dat is gespecialiseerd in groenarrangementen voor binnen en buiten: gezellige bloemen- en plantenbakjes voor sfeer en groen op de keuken-, eet- of tuintafel. Beblo, dat staat voor Berkvens Bloemen, is echter geen consumentenbedrijf. De vele arrangementen vinden hun weg naar de eindafnemer via bloemisten, tuincentra en supermarkten in binnen- en buitenland. Maar ook daar levert Beblo niet altijd rechtstreeks aan. Dat gebeurt namelijk ook via alle vestigingen van Flora Holland, veiling Plantion en de Duitse veiling Rhein-Maas.

Cadeautjes

René vat het Beblo-product bondig samen: “Wij maken cadeautjes.” Die zijn voor jezelf, om weg te geven of voor bij de bloemenfeestdagen, zoals René ze noemt: “Valentijn, Pasen, Moederdag. Maar het is een jaarrond product want er is altijd wel iets te doen of te vieren.” De arrangementen worden seriegewijs opgebouwd door achttien fte. Vijftig procent van de productie wordt verhandeld via de veilingklokken. René: “De andere vijftig procent is directe verkoop aan tuincentra, met name in het buitenland.

Export

We hebben 95 procent export.” Want Nederlandse bloemen en planten hebben een goede naam over de grens: “Ja. Nederland is het grootste bloemen exporterende land ter wereld.” De planten en bloemen in de arrangementen zijn echt: “We betrekken ze rechtstreeks van kwekers. Ze hebben allemaal hun specialiteit; het kan goed zijn dat ik er vijf voorbij rijd voordat ik bij ‘mijn’ kweker kom. Ik heb rechtstreeks contact met hen zodat ik kan aangeven wat ik graag wil hebben, en in welk rijpheidsstadium ik bloeiende planten wil. Die lijntjes lopen al jarenlang. Onze leveranciers weten precies welke eisen wij aan het product stellen, zodat de kwaliteit altijd stabiel is.”

Lees hier het volledige artikel