Nuance 16 Banner Nieuwsbericht Voorwoord Johan Daams
31 maart 2020

Nuance 17: voorwoord Johan Daams

Familiaal bedrijf

Het midden- en kleinbedrijf staat bekend als het fundament van de Nederlandse economie en familiebedrijven maken daar een zeer belangrijk deel van uit. Sterker nog, zeventig procent van alle bedrijven met meer dan één werknemer zijn familiebedrijven.

Het imago van familiebedrijven is langzamerhand ook aardig omgeslagen naar toonbeelden van innovatieve en slagkrachtige organisaties. Maar bovenal kenmerken ze zich door betrokkenheid, betrouwbaarheid, de familierelatie. Hier zit dan ook meteen de achilleshiel. Waar ondernemen in de regel met het verstand gebeurt, is er veel emotie verscholen in het familiebedrijf. Het is niet voor niets dat bedrijfsopvolging binnen de familie maar beperkt succesvol is. En niet omdat dit niet de wens is, integendeel. Een familieonderneming wordt dan vaak een familie met ondernemers maar dan zonder een gezamenlijke kerstviering.

Crowe Foederer komt voort uit een familiebedrijf. Inmiddels zijn we dat niet meer, met een groot aantal stakeholders die geen familie van elkaar zijn. Hoewel de zeer duurzame dienstverbanden en doorontwikkeling van onze medewerkers alle kenmerken heeft van, zeg maar, een familiaal bedrijf. Hierdoor zijn we uitstekend in staat om de belangen van families en familiebedrijven te behartigen en mogen we dan ook zeer veel familiebedrijven tot onze klantenkring rekenen waarbij we regelmatig de nieuwe generatie mogen verwelkomen.

De juiste combinatie van professionaliteit en empathisch vermogen kenmerkt de adviseur die we graag voor onze relaties zijn.