Nuance 17 Banner Nieuwsbericht Bestronics
30 maart 2020

Nuance 17: Bestronics

Anton en Hans van Limpt eigengereid in de elektronica

‘Laten we eens gek doen’, zei Anton van Limpt tien jaar geleden tegen zijn broer Hans. De twee werkten op dat moment - de een als ondernemer, de ander als interim manager - in de financiële dienstverlening. Dat ‘gek’ werd de doorstart van het failliete Kestronics. Zonder enige kennis van elektronica en zonder ooit samengewerkt te hebben, gingen ze het avontuur aan.

Crisis

Het was midden in de crisis toen Anton (54) bedacht dat hij iets anders wilde. „Ik heb sinds mijn zeventiende altijd een eigen zaak gehad. Het begon met het overnemen van de zaak van onze ouders, Van Limpt verzekeringen en hypotheken. Daarna heb ik diverse andere bedrijven gehad, vooral op het gebied van financiën, makelaardij en dergelijke. Het was tijd voor iets nieuws.” Hans (50) zat toentertijd op freelance basis als interim manager bij Kestronics in Best, een producent van printplaten. Dat bedrijf ging failliet, maar de Bladelse broers zagen er nog brood in. Ze maakten een doorstart onder de nieuwe naam Bestronics. Anton: „We waren complete groentjes in de elektronicabranche. We wisten van niks, maar zagen de uitdaging er wel van in.”

Denken en doen

Tot dan toe hadden de gebroeders Van Limpt nog niet met elkaar gewerkt. Waar ze wel zij aan zij gingen, was tijdens het rally rijden. Tot zes jaar geleden stapten de twee regelmatig samen in een snelle bolide. Traditioneel namen ze ieder jaar deel aan de ELE Rally in de regio Eindhoven. Hans: „Toen hebben we ontdekt dat we elkaar mooi aanvullen. Ik ben van het denken en Anton is van het doen. Ofwel, Anton rijdt en ik zeg welke richting we uit moeten.”

In hun bedrijf uit zich dit in de drang van de oudste om vooral vooruit te gaan - „het liefst recht erop af ”- terwijl de jongste soms liever pas op de plaats maakt of een omweg overweegt. Hoe dan ook, discussie over het uiteindelijke doel hebben ze nooit. In de beginperiode van Bestronics wilde het wel ooit klappen tussen de twee broers. Anton: „Voor ons beiden was het een compleet nieuwe werksituatie. We hebben op en neer geschoven met taken totdat we de juiste verdeling hadden. Nu stuurt Hans de productie aan en doet hij human resources, financiën en auditing. Ik ben van de inkoop, sales, marketing en nieuwe projecten. Beiden weten we continu wat er speelt binnen het bedrijf. We kunnen zo werk van elkaar overnemen als dat nodig is.”

Lees hier verder