Nuance Amsterdam Website Kantoorehv
15 april 2019

Nuance 13: Interview Algemene dienst Eindhoven

De afdeling Algemene Dienst, een gemêleerd en enthousiast gezelschap, zo blijkt. „Bij de Algemene Dienst voel je je even belangrijk als een accountant.”

Een grafisch vormgeefster bij een accountantskantoor? Jazeker, wel in Eindhoven. Sanne werkt er onder anderen met de coördinator debiteurenadministratie, een recruiter en de information officer op de afdeling Algemene Dienst.

Het statement aan het begin van het gesprek is duidelijk: de vestiging in Eindhoven wijkt af van het gemiddelde accountantskantoor, qua werkzaamheden, qua persoonlijkheden. Dat stelt Arjen van Zon, information officer in Eindhoven. Hij zegt het met overtuiging. Pas een paar maanden is hij in dienst, maar op basis van zijn werkervaring bij eerdere werkgevers durft hij die stelling wel aan. Deze woensdagochtend zit hij aan tafel met grafisch vormgeefster Sanne Schönberger, recruiter Reggie Mutsers en coördinator debiteurenadministratie Lisette Koster. Gevieren maken zij deel uit van de afdeling Algemene Dienst van het hoofdkantoor van Crowe Foederer in Eindhoven. Die dienst, bestaande uit circa 35 collega’s, ziet erop toe dat primaire processen binnen de organisatie worden gefaciliteerd en geoptimaliseerd. Ook worden er nieuwe bedrijfstakken en dienstverlening ontwikkeld. De Algemene Dienst is een bijzondere afdeling binnen het kantoor, zo blijkt uit de functies van de vier. Zij zijn immers geen accountants of fiscalisten. Maar toch, een grafisch ontwerper bij een accountancy-bedrijf? „Veel kantoren als het onze besteden grafisch werk uit, voor het uitwerken van een huisstijl of het laten maken van reclame-uitingen”, zegt Sanne (33). „Bij Foederer gebeurt dat dus niet. Ik maak bijvoorbeeld flyers voor het Foederer Talentenfonds en ik onderhoud de website. Ook maak ik displays en voorzie ik onze nieuwsbrieven en externe mailings van beeldmateriaal. Daarvoor heb ik een fotodatabank. En ik houd me natuurlijk aan het afgesproken kleurengebruik.”

Duidelijke eigen visie

Sannes functie illustreert de cultuur van eigenzinnigheid die Crowe Foederer kenmerkt: een gerenommeerd accountantskantoor, maar wel één met een duidelijke eigen visie en manier van werken. Dat komt in de cultuur van het bedrijf naar voren, is de ervaring van Arjen (44), werkzaam binnen het relatief nieuwe bedrijfsonderdeel data science. „Hier gaat het niet om status of positie, het gaat erom dat je je woord nakomt”, zegt hij. „Iedereen is makkelijk benaderbaar, er heerst hier een open cultuur. Daardoor heb ik iedereen in korte tijd goed leren kennen.

U kunt hier het volledige interview met de algemene dienst Eindhoven online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #13 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.