Nuance Amsterdam Website Wiecher Munting
16 april 2019

Nuance 13: Column Wiecher Munting

Gepokt en gemazeld ben ik! Als het om de nationale en internationale belastingpraktijk gaat, durf ik dat gerust te zeggen. Twintig jaar lang werkte ik als inspecteur bij de Belastingdienst, onder andere als hoofd van het internationale ruling team.

Daarna maakte ik de overstap naar het bedrijfsleven en werkte ik vier jaar als belastingadviseur voor KPMG en daarna acht jaar als partner bij Otterspeer Haasnoot & Partners. Sinds 1 januari jl. ben ik bij Crowe als partner aangetreden, met transfer pricing en de innovatiebox als specialisaties.

Het zal in 2010 zijn geweest dat ik Crowe-CEO Johan Daams leerde kennen. De klik was er meteen. Johan vroeg me of ik geïnteresseerd was in het verzorgen van interne cursussen belastingrecht, de innovatiebox in het bijzonder. Van het één kwam het ander en al gauw werd ik ook ingeschakeld als extern specialist voor Crowe-klanten met specifieke vraagstukken over transfer pricing (het intern berekenen van kostprijs naar verkoopprijs tussen gelieerde werkmaatschappijen binnen één concern) en de innovatiebox (de opvolger van de octrooibox).

Ik was bijzonder onder de indruk van de manier waarop Crowe zijn klanten op een voetstuk plaatst: hoog specialistisch werk dat men niet zelf in huis heeft wordt doorverwezen, omdat men vindt dat klanten het best mogelijke advies verdienen. Het belang van de klant voorop stellen, heet dat. In de loop der jaren vroegen steeds meer klanten om ondersteuning op mijn vakgebied. Niet vreemd, gezien de vele multinationals die Nederland telt en het hoge gehalte aan octrooien in de Brainportregio. In goed overleg is daarom besloten om mijn volledige praktijk bij Crowe onder te brengen, zodat mijn expertise nu volledig binnenshuis aanwezig is. Samen met Bas Buytendijk vorm ik een gespecialiseerde unit.

U kunt hier de volledige column van Wiecher Munting online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #13 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.