Nuance Amsterdam Website
20 december 2018

Nuance 12: Interview met secretariaat Amsterdam

Zo af en toe staan ze in de lift met BN’ers. Wie, dat mogen ze niet zeggen. Maar ook zonder markant bezoek is het werk bij de Amsterdamse vestiging van Crowe Foederer boeiend, bezweren Michelle Boumans, Hetty Koning, Mariëlla Huijg en Anouk Harteveld. „De mensen zijn hier direct. Dat maakt het juist leuk.”

The Red Lady heet ze en ze is beschikbaar voor tochtjes met klanten en zakenpartners door de Mokumse grachten. De sloep is ooit via een slecht betalende debiteur in bezit gekomen van kantoor Amsterdam en wordt nu ingezet door de partners van Foederer. „In de zomer zetten we twee à drie keer in de week de koelbox klaar”, zegt Anouk in een vergaderkamer op de derde verdieping waar zij en haar drie collega’s hun verhaal doen. Vooral tijdens het vijfjaarlijkse evenement Sail wordt de sloep veel gebruikt. Hetty: „Dat is echt een happening. De hele dag wordt het gebruik van de boot verdeeld over klanten en relaties.” Anouk: „De boot wordt dan ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds gebruikt.” Hetty: „De organisatie begint al maanden van tevoren.”

Anouk (33) leidt het secretariaat in Amsterdam. Hetty is met haar 64 jaar met afstand de oudste van de vier. Ze voelt zich uitstekend in die rol. „Ik ben hier een soort moeder-overste. Ik heb meer levenservaring dan zij, maar daar houdt het wel mee op. Zij zijn handiger met computers en zo.” Mariëlla: „Maar voor advies kunnen we altijd bij haar terecht, hoor. Voor alles wel.”

Dynamisch

Het secretariaat in Amsterdam zorgt voor de ontvangst van klanten. Verder zijn ze met z’n vieren verantwoordelijk voor ‘zo goed als alles op kantoor’, zoals het officemanagement, bestellingen en het facilitaire gedeelte. „Je weet ’s ochtends nooit wat je die dag precies kunt verwachten”, zegt Anouk. „Er komen altijd onverwachte dingen tussendoor. Je hebt nooit tijd om even weg te gaan.” Mariëlla: „Het is heel veelzijdig werk, er is de hele dag reuring. En wij houden alles op de rails. Dat geeft een voldaan gevoel. Het is een heel dynamische omgeving.” Niet onbelangrijk: alles gebeurt er in een ongedwongen sfeer, verzekeren ze. Hetty: „Je vindt hier vooral een Amsterdamse sfeer. Dat vinden de klanten ook.” Anouk: „De mensen zijn hier direct. Dat maakt het juist leuk. Je kunt bij iedereen makkelijk binnenlopen. We zijn best open naar elkaar. Dat moet ook wel om met relatief weinig middelen veel voor elkaar te krijgen. Het is elke dag weer een enorme uitdaging om al het werk gedaan te krijgen.”

U kunt hier het volledige interview met het secretariaat van Amsterdam online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #12 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.