Nuance Robert Ten Brink Website
20 december 2018

Nuance 12: Interview met Robert ten Brink

Tv-presentator Robert ten Brink is al sinds 2003 ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, en vermeldt dat zelfs trots in zijn Twitter-bio. Nuance kreeg de gelegenheid om hem persoonlijk erover te spreken.

Toen Robert, na zijn opleiding aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, zijn carrière startte als radio-dj en later presentator van Cijfers en Letters en het Jeugdjournaal, kon hij niet bevroeden dat hij zou uitgroeien tot de geliefde tv-persoonlijkheid van nu. Elk jaar kijkt het Nederlandse publiek uit naar nieuwe afleveringen van publiekstrekkers All you need is love – vooral de kerstspecial! - en Love is in the air. Dat Robert oprecht emotioneel betrokken is bij zijn programma’s is de sleutel tot zijn succes. Ook zonder camera’s zet Robert zich in voor goede doelen.

Trouw

De ras-Amsterdammer is dol op Vlieland en Italië. Niet vreemd, aangezien zijn echtgenote Roos half Italiaans is. Samen hebben ze vijf dochters, vertelt hij: „De jongste is 22, de oudste 34. En er zijn al drie kleinzonen. Toen ik ambassadeur werd, zat ik midden in een gezin met nog jonge kinderen. Dan kun je je als geen ander voorstellen hoe belangrijk het werk van het Kinderfonds is. Ik zei dan ook onmiddellijk ja. Goh, is dat al vijftien jaar geleden? Ik ben een trouw figuur blijkbaar,” grinnikt hij. „Ik doe ook al 27 jaar hetzelfde programma,” voegt hij er droog aan toe. Zijn ‘ja’ had ook een persoonlijk tintje: „Toen onze oudste dochter met een dubbele longontsteking in het Emma Kinderziekenhuis lag, wilden we haar niet alleen laten. We mochten op een stretcher naast haar bed liggen. Dat was in een tijd dat er nog geen Ronald McDonald Huizen waren. Het toont wel aan dat die Huizen ontzettend belangrijk zijn. Want als je kind ziek is, wil je dicht bij je kind blijven. Een Ronald McDonald Huis maakt dat mogelijk,” vertelt hij open op de website van het Kinderfonds.

Pratend over zijn ambassadeurschap belicht hij eveneens de vakantiehuizen van het Kinderfonds: „Ze doen zoveel voor zieke en gehandicapte kinderen en hun families. Die huizen staan op schitterende locaties in Friesland, Limburg en Arnhem. Daar kunnen kinderen onbezorgd genieten. Ik vind dat fantastisch.

U kunt hier het volledige interview van Robert ten Brink online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #12 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.