Nuance Fta2018 Website
16 oktober 2018

Nuance 11: Pitchdag Foederer Talent Award 2018

In The Student Hotel in Eindhoven werd op 11 september 2018 voor de zesde keer de jaarlijkse Foederer Talent Award uitgereikt. Jelle van Meerendonk (31) en Paulina Zybinska (25) werden met hun projectie Divided Spaces door de jury unaniem aangewezen als winnaars.

De Foederer Talent Award van Stichting Foederer Talentenfonds is een initiatief van Crowe Foederer. Vanaf het begin is de Foederer Talent Award een samenwerking aangegaan met lichtkunstfestival GLOW Eindhoven. Inmiddels trekt GLOW, dat in november voor de dertiende keer in Eindhoven te zien zal zijn, 750.000 bezoekers uit binnen- en buitenland en is dan ook met recht een internationale happening te noemen. GLOW ziet zichzelf ook als een kweekvijver voor bright talents om nieuw talent te stimuleren en aan te trekken. Dit jaar is het voor het eerst dat de winnaar van de Foederer Talent Award op een groot gebouw zijn lichtproject(ie) mag tonen.

Het was een spannende dag die elfde september. In het totaal waren er zo’n 150 inzendingen op de wedstrijd binnengekomen. Uiteindelijk werden daarvan acht finalisten geselecteerd. Zij maakten hun opwachting in het pal naast het Eindhovense station gelegen 80 meter hoge studentenhotel dat 400 kamers telt. Het gebouw is tevens de plek waarop de door de deelnemers bedachte lichtprojectie te zien moet zijn. Dit alles in het teken van het thema van GLOW dit jaar: Shadows & Light. In de ochtend kregen de deelnemers de gelegenheid hun presentatie te testen en een mini-expo in te richten ter ondersteuning van hun presentatie. Vanaf het middaguur vonden de pitches van de teams plaats in het auditorium. Dit alles onder het toeziend oog van de vakjury en alle finalisten.

U kunt hier het volledige interview Pitchdag Foederer Talent Award 2018 online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #11 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.