Nuance Euroforum Website
16 oktober 2018

Nuance 11: interview Jasperine Breeuwsma & Paul Hannen - Euroforum

Mocht je ooit op een namiddag een bezoekje brengen aan het kantoor van Euroforum, dan bestaat de kans dat je dansende medewerkers ziet… Wees niet bevreesd, ze zijn niet doorgeslagen; ze doen gewoon mee aan de zogenaamde ‘actieve pauze’.

„Dat doen we drie keer per week rond de welbekende middagdip van 15.00 uur. Er wordt

ontzettend gelachen en het geeft een enorme vibe.”

Euroforum is gespecialiseerd in opleidingen en congressen. Het kantoor is te vinden in hartje Eindhoven, aan de Emmasingel 29-17. Daar ontmoeten we algemeen directeur Jasperine Breeuwsma en financieel directeur Paul Hannen.

Twee mensen met veel overeenkomsten. Beiden zijn 55 jaar jong en hebben ieder een gezin: Jasperine met drie tienerjongens, Paul met twee studerende meiden. Allebei hebben ze een groot sociaal leven én een passie voor hun vak. „Je moet het leven vieren, op je werk en thuis.”
Jasperine en Paul kunnen, naar eigen zeggen, met elkaar lezen en schrijven. Hun geschiedenis gaat dan ook ver terug. Beiden kwamen lang geleden bij Euroforum terecht. Jasperine: „Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik werk hier meer dan dertig jaar. Blijkbaar heb ik al vroeg een goede keuze gemaakt, want ik heb mijn baan altijd leuk gevonden.” Paul kwam in 1994 bij Euroforum terecht en bleef er in eerste instantie tot 2005 werken, waarna hij zijn carrière elders voortzette.

„Ik heb Paul teruggevraagd”, vertelt Jasperine. Dat deed ze drie jaar geleden. Tot die tijd maakte Euroforum deel uit van de Engelse uitgever Informa. „Ons moederbedrijf had al een paar landen afgestoten en die onderdelen verkocht aan de managers. Wij hebben in november 2015 een management buy out gehad en sindsdien staan we op onszelf. Toen dat speelde, dacht ik: hier heb ik goed financieel advies bij nodig, hier heb ik Paul voor nodig. Hij kwam weer bij ons aan boord en werd medeaandeelhouder.”

U kunt hier het volledige interview Jasperine Breeuwsma & Paul Hannen - Euroforum online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #11 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.