Nuance Optiband Website
16 oktober 2018

Nuance 11: interview Harry Grimberg & Aart Groenendijk - Optiband

Zo groen als gras begonnen muziek- en motorvrienden Harry Grimberg en Aart Groenendijk in 1991 hun eigen bedrijf in transportbanden, met niets meer dan een auto, wat gereedschap en een schuur. Optiband groeide en groeide.

Inmiddels beiden 59 vonden ze het een mooi moment om de onderneming onder begeleiding van Crowe Corporate Finance te verkopen. Ammeraal Beltech is de gelukkige. “Er is absoluut geen spijt of twijfel.”

Aart Groenendijk overlegt telefonisch met een fabrikant over een transportband voor gebakken uitjes. Boven hem hangt een schilderij, gemaakt door zijn vrouw op een Herman Brood-workshop. Het is Aart op een motor met de tekst Fat Boy, refererend naar het type. Op dezelfde verdieping aan de andere kant van de trap heeft Harry Grimberg zijn werkkamer. Hij is de andere helft van het ondernemersduo van Optiband. Samen weten ze héél véél over transportbanden, en hun gezamenlijke hobby’s motoren en muziek. Op 31 mei 2019 trekken Grimberg en Groenendijk de deur van Optiband achter zich dicht, want het wordt onderdeel van Ammeraal Beltech.

Als oprichters/directeuren wel te verstaan, want ze blijven wel eigenaar van het pand op het industrieterrein van Numansdorp. Hoe ze zich dat moment voorstellen? „Ik denk dat ik er in zekere mate wel emotioneel onder zal zijn. Dan schieten al die jaren toch even aan je voorbij”, zegt Grimberg.

Hoe het begon... Als vrienden waren Harry Grimberg en Aart Groenendijk (beiden 59) begin jaren tachtig allebei actief in de Hoeksewaardse muziekscene. Ook speelden ze samen in het rock-’n-rollbandje Stud en spendeerden ze na het musiceren heel wat uurtjes aan de bar. „We mijmerden vaak over een eigen bedrijf. Hoe gaaf dat wel niet zou zijn”, weet Aart Groenendijk nog. Maar het contact werd allengs minder. In die tijd werkte Groenendijk bij een bedrijf in transportbanden in Barendrecht. Op een gegeven moment groeide bij hem het idee dat hij dat eigenlijk best wel zelf kon gaan doen.

U kunt hier het volledige interview van Harry Grimberg & Aart Groenendijk online lezen. Veel leesplezier.

Ook een exemplaar van de Nuance #11 ontvangen? Mail naar nuance@crowefoederer.nl.