Family Office

Vermogende en ondernemende families vormen het fundament van de Nederlandse economie. Maar zo’n vermogen, dat vraagt om verantwoordelijkheid, inzicht, visie en vooral discretie. Met onze persoonlijke benadering, reputatie als accountants & advieskantoor, brede en specialistische kennis helpen wij u verder. Dat doen we vanuit een onafhankelijke positie en met één vertrouwd aanspreekpunt die alles voor u kan regelen.

Crowe Foederer Family Office begeleidt, ondersteunt en helpt ondernemende families. Logisch, want zakelijke en familiebelangen zijn vaak nauw met elkaar verweven. Binnen deze uitdagende dynamiek zorgen wij voor balans.

Specialistische kennis

Multidisciplinaire vraagbaak

Binnen onze sterk multidisciplinaire organisatie geven wij op een verfrissende manier antwoorden op al uw vragen, zoals: Hoeveel heb ik nodig voor een onbezorgde oude dag? Wie behartigt de belangen van mijn partner en de kinderen? Aan wie laat ik mijn vermogen na? Wie kan mijn bedrijf overnemen? Maar ook ongemakkelijke vragen zoals: Wat als ik ga scheiden of onverwacht kom te overlijden?

Persoonlijke regisseur

Als betrokken en persoonlijke regisseur kunnen we alles voor u regelen wat u nodig heeft. Het sleutelwoord hierin in ‘samen’. We staan naast en achter u, afhankelijk van uw persoonlijke wensen. En vanuit hier kunt u ons aanspreken op onze financiële kennis, kunde en zeer gerichte adviezen over alle zaken die spelen binnen uw  familie. Onze kracht? Diepgaand, specialistisch, oprecht en vooral: realistisch. Maar ook multidisciplinair met vakmensen zoals fiscalisten, accountants, beleggingsspecialisten en financiële planners.

Zeer discreet

Als onafhankelijke en objectieve partner focussen wij op het bieden van zekerheid, privacy en vertrouwen. Altijd discreet, klein wanneer het moet, groots waar gewenst en nodig. Met voldoende slagkracht en spreiding binnen Nederland. Onze focus? Uw wensen en doelstellingen. Ons resultaat? Het beschermen en realiseren van uw korte en lange termijn belangen.

Onze werkwijze

Crowe Foederer Family Office begeleidt én ondersteunt vermogende en ondernemende families. Logisch, want  zakelijke en familiebelangen zijn vaak nauw met elkaar verweven. Binnen deze uitdagende dynamiek zorgen wij voor balans. Dat doen wij met drie fundamentele pijlers: vermogensplanning en vermogensregie, fiscaal advies en financieel-administratieve ondersteuning.

Vermogensplanning en vermogensregie

Met vermogensplanning wordt uw huidige vermogen in kaart gebracht en gekeken naar uw, in de toekomst, gewenste situatie. Wat zijn uw doelstellingen? Hoeveel heeft u nodig voor een onbezorgde oude dag? Wat moet er geregeld worden voor uw partner en kinderen bijvoorbeeld in de vorm van een familiestatuut, schenkplan, testament of bedrijfsoverdracht? Hoe moet uw vermogen worden beheerd? Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Samen zoomen we in op uw situatie. We gaan samen op zoek naar precies het juiste evenwicht, persoonlijk maar ook zakelijk.

Met vermogensregie richten wij ons volledig onafhankelijk op het inzicht en de optimale structurering van uw vermogen. Hoe kiezen we de juiste financiële instrumenten? Hoe stemmen we deze optimaal op elkaar af? Wat zijn de risico’s, kansen en mogelijkheden? Wij adviseren u over passende oplossingen om uw vermogen zo optimaal mogelijk te beleggen. Van edelmetalen, aandelen, crypto ’s tot vastgoed. We lichten u graag de voor- en nadelen toe van de mogelijke alternatieven. Hierin zijn we volledig onafhankelijk, wij verkopen geen beleggingsproducten.

Fiscaal advies

Fiscaliteit speelt een belangrijke rol. Met vragen zoals: moet ik het vastgoed onderbrengen in privé of B.V.? Kan ik (een gedeelte) van mijn onderneming schenken? Hoe kan ik mijn kinderen fiscaal en slim ondersteunen? Wat zijn de fiscale mogelijkheden bij een overdracht? Binnen onze multidisciplinaire organisatie richten we ons op de fiscale kansen en mogelijkheden om uw vermogen optimaal te structureren. Maar ook persoonlijke zaken als (levens)testamenten, huwelijkse voorwaarden en overlijdensrisicoverzekeringen raken de fiscaliteit en nemen wij mee in ons advies. Dat zorgt voor rust, comfort en zekerheid.

Financieel- en administratief
Een actuele en overzichtelijke financiële administratie … daar zorgen wij voor. Sterker: als u het wenst nemen wij al het werk of delen daarvan voor u uit handen. Van de administratie, jaarrekening, BTW-, IB- en VPB-aangiftes, tot de loonadministratie en -aangiftes etc. Daarnaast communiceren wij helder en duidelijk met alle externe partijen zoals KvK, Belastingdienst, banken, etc. Kortom: alles geregeld.

Vragen of meer informatie nodig? Neem dan contact op.