‘Het draait allemaal om mensen’

Toen Jos Crijns als 25-jarige begon bij ProfCore, dacht hij veel te weten. Gedurende zijn loopbaan richting zijn huidige functie van algemeen directeur, bleek dit toch niet zo te zijn. Één ding wist hij als starter al wel: de mensen staan centraal. En daarnaar handelt hij nu nog steeds.

Vijftien jaar geleden zette de Limburger zijn eerste stappen op werkgebied, na zijn studie Technische Bedrijfskunde. Hij begon als projectmanager bij het van oorsprong Limburgse bedrijf dat doet aan detacheren van specialisten en outsourcing van processen in de industrië en logistiek. „Destijds werkten onze medewerkers vooral bij bedrijven op Chemelot, het voormalige DSM-terrein. We wilden uitbreiden naar projecten daarbuiten, hetgeen voornamelijk mijn taak en werkgebied werd.” Inmiddels is het bedrijf met 550 medewerkers actief in heel Limburg en delen van Zuid-Oost Brabant en Gelderland, en ontzorgt het meer dan 60 opdrachtgevers.

 

Buikgevoel

ProfCore is onderdeel van het familieconcern Koobra Invest. In Giel Braun, de eigenaar van Koobra Invest, vindt hij een klankbord. Veel dingen die ik nu meemaak, maakte hij ook mee. Het zou dom zijn als ik daar niks van zou oppikken.” De gesprekken die Crijns met Braun voert, zijn zowel zakelijk als persoonlijk. Ze kennen elkaar al ruim vijftien jaar. Het is niet alleen meer een kwestie van praten, maar ook handelen in het belang van het bedrijf. „Veel is ratio, maar een deel is ook buikgevoel als het gaat om het maken van keuzes. Daar geloof ik heilig in.”

Vraag hier de Nuance gratis aan!