Nuance 20:
Voips

“Maar nu eerst een sabbatical met het gezin.”

Ondernemers Nils Nijhof en Jeroen Mulder bouwden Voips in acht jaar tijd op tot een belangrijke speler op de markt van zakelijke cloudtelefonie en communicatie. Afgelopen oktober werd Voips overgenomen door Destiny. De twee oprichters gaan mee. Maar één van hen stelt het nog even uit. ‘Eerst een jaartje in Portugal wonen.’

Klokgebouw

Jeroen Mulder en Nils Nijhof ontmoetten elkaar, ergens in 2008, tijdens een festival in het Klokgebouw in Eindhoven. Een gezamenlijke vriend stelde hen aan elkaar voor. “We raakten die avond aan de praat en zijn niet meer gestopt. We bleken dezelfde interesses te hebben. Bovendien zijn we allebei amicaal, sociaal én houden we van gezelligheid. We zaten ook in eenzelfde levensfase, hadden gelijke ambities en zagen kansen. We hadden gewoon een super goede klik.” Mulder -opgegroeid in Putte, tussen Bergen op Zoom en Antwerpen- noemt zichzelf een eeuwige student: hij deed mavo, havo, hts en sloot het rijtje af met een studie innovatieve wetenschappen met specialisatie telefonie aan de universiteit in Eindhoven. Met als einddoel: een eigen bedrijf. “Toen ik Nils tegenkwam op dat feestje was ik op zoek naar een baan. We hebben telefoonnummers uitgewisseld en een week later zat ik in m’n nette pak tegenover hem voor een sollicitatiegesprek.”

Uitlaatklep

Vlak voordat Voips startte gingen Nils Nijhof en zijn vriendin ook op reis. Ze vertoefden een maand in Australië. “Reizen is een uitlaatklep. Aan is werken, uit is maximaal ontkoppelen.” En nu dan die sabbatical: “We hebben getwijfeld tussen Zweden en Portugal. Het mooie weer heeft de doorslag gegeven. We gaan naar Silves, in het zuidwesten. Dat gebied kennen we een beetje. We hebben er ook al een leuke Nederlandse school gevonden. Wat we er gaan doen? Nou, even niks. We rijden er met de camper heen en zien daar wel wat we er kunnen huren. Ons huis hier verhuren we voor een jaar. Er was nog wel een dingetje…de kinderen wilden de poes meenemen. Maar gelukkig hebben we ze kunnen overtuigen dat die beter hier kan blijven.”

Lees hier het volledige artikel

Vraag hier ons bedrijfsglossy Nuance gratis aan

040 264 96 10 Vestigingen