Nuance 20:
Ferlem International BV

“Dit is de sleutel die de woningmarkt van het slot kan halen.”

Stel: met een app ontwerp je zelf een huis. De data gaan naar de fabriek, die alle componenten maakt. Deze gaan als bouwstenen naar een locatie, waar het montageteam in een paar dagen de woning in elkaar schroeft. Het resultaat? Een huis dat goedkoper is, energieneutraal, recyclebaar en voorzien van slimme technologie. En als je de woning later wil aanpassen of zelfs verplaatsen, kan dat ook. Te mooi om waar te zijn? Volgens Berry van Hoof (57), van Ferlem International BV, wordt dit realiteit.

Flexibel en betaalbaar voor iedereen

Ferlem produceert woningen als bouwpakket. Deze bestaan uit modules. ,,Vergelijk dit maar met legoblokjes”, glimlacht Berry. ,,Ze zijn al voorzien van een infrastructuur voor onder andere elektra en water.” Door te werken met modules kun je de grootte, inrichting en zelfs de vormgeving van de woning eenvoudig aanpassen. ,,De indeling, maar ook de domotica groeien mee met je behoefte door de jaren heen.”

Recyclebaar

We werken alleen met materialen die honderd procent recyclebaar zijn en circulair worden toegepast. Met alles behálve stenen en cement. Onze grondstoffen komen voornamelijk uit de industrie waar wijzelf ook vandaan komen, niet uit de bouw. Deze kopen we rechtstreeks in bij de bronleverancier, zonder tussenhandel. Het voordeel van inkopen bij zo’n leverancier is dat je een op een met elkaar kunt ontwikkelen en innoveren. Bovendien: de woningen worden zonder stikstofuitstoot en Co2 uitstoot gemaakt , zowel bij de fabricage als montage.

Lees hier het volledige artikel

Vraag hier ons bedrijfsglossy Nuance gratis aan

040 264 96 10 Vestigingen