Nuance 19:
Harry van Houts

“ We hebben klanten die al net zo lang bij ons komen als dat we bestaan. Velen van hen ken ik goed. We hebben in al die jaren een fijne relatie opgebouwd.”

 

Binnenkort bestaat Crowe Foederer zestig jaar. Het leeuwendeel hiervan, 38 jaar om precies te zijn, heeft Harrie van Houts gewerkt bij het kantoor. Hij klom op van assistent-accountant naar algemeen directeur en was lange tijd partner. Ook al is hij inmiddels acht jaar met pensioen; hij zet zich nog steeds in voor het bedrijf. Het feit dat Harrie nog zo’n twintig uur per week klanten adviseert en voorzitter is van de raad van commissarissen, zegt iets over zijn binding met het kantoor. De nauwe band tussen Crowe Foederer, medewerkers en klanten komt regelmatig ter sprake. Die staat dan ook mede aan de basis van het zestigjarig bestaan.

Loyaliteit

“Onze mensen zijn enorm belangrijk. Dat vond Jef Foederer, de oprichter, en Johan Daams, de huidige bestuurder, vindt dat nog steeds. In mijn tijd zette ik ook altijd de medewerkers centraal. Bijvoorbeeld door te investeren in opleidingen, maar ook in de gezondheid van mensen. Ik heb zelfs ooit een programma gemaakt om mensen van het roken af te krijgen. Het betaalde zich terug, dat zag je aan onze verzuim- en verloopcijfers. Die zijn – nog altijd – heel laag.” Niet alleen medewerkers blijven lange tijd verbonden aan het bedrijf, ook klanten hebben het zo naar hun zin dat ze blijven plakken. “We hebben klanten die al net zo lang bij ons komen als dat we bestaan. Velen van hen ken ik goed. We hebben in al die jaren een fijne relatie opgebouwd. Voor sommigen doe ik nog advieswerk. De reden hiervan is ook dat ik niet ineens wil  stoppen met werken. Ik bouw mijn activiteiten geleidelijk af.”

Flits-sollicitatie

Het aantal uren dat de voormalig directeur nu werkt, is een schijntje vergeleken bij de werkweken die hij vroeger maakte. Jef Foederer stond bekend om zijn keiharde werkmentaliteit. Hij maakte lange dagen en verwachtte dit ook van zijn medewerkers. In Harrie zag hij blijkbaar een toegewijde en harde werker, want zijn aanname was in een flits geregeld. “Ik was 25 jaar toen ik bij Jef Foederer kwam solliciteren. Dat ging op een bijzondere manier. Binnen tien minuten stond ik weer buiten en was aan al mijn voorwaarden voldaan. Ik was er behoorlijk door verrast.”

Lees hier het volledige artikel

Vraag hier ons bedrijfsglossy Nuance gratis aan

040 264 96 10 Vestigingen