Nuance 19:
Francis & Lidewij

Lidewij: “Een accountantskantoor koppelen aan een topsporter, dat is outside the box. Crowe kijkt duidelijk verder dan de boeken.”

Bedrijven trekken alles uit de kast om gemotiveerd personeel aan zich te binden. Ze verleiden talent met prikkelende campagnes en tuigen vitaliteitsprogramma’s en young-talent-trajecten op om hun human capital binnen te houden. Aandacht is alles. Om die aandacht te pakken, heeft Crowe Foederer tophockeyster en seriekampioen Lidewij Welten aan boord gehaald. Ze is het boegbeeld van een nieuwe arbeidsmarktcampagne. Nuance sprak met Lidewij en Francis Jonkergouw, HR-manager bij Crowe Foederer, over de campagne, de kracht van Crowe en de drive om te winnen.

Geen loze kreten

Talent is schaars, de lokroep van concurrerende werkgevers is luid. Zorgen voor voldoende instroom van talenten en geroutineerde vakspecialisten is geen kwestie van de deur opengooien. Francis kan erover meepraten. “Bij arbeidsmarktcommunicatie komt veel marketing kijken. Wat onderscheidt onze organisatie van de concurrenten? Hoe ziet onze ‘employee experience’ eruit? Daar doen we veel onderzoek naar. Wij hebben Lidewij gevraagd om het gezicht te zijn van onze nieuwe campagne. Met haar imposante erelijst, scoringsdrift en teammentaliteit is Lidewij de perfecte personificatie van wat wij ‘de kracht van Crowe’ noemen. Deze krachten, zes in totaal, maken ons uniek in de markt en moeten nieuwe medewerkers aanspreken om voor ons te kiezen. Leuk om te melden is dat we de definities van onze krachten hebben opgehaald bij onze eigen medewerkers. Het zijn geen loze kreten.”

Beste uit jezelf halen

Met twaalf hoofdprijzen en 214 officiële interlands op haar naam, is Lidewij een ‘grote mevrouw’ in het professionele vrouwenhockey. Ze pakte tweemaal Olympisch goud en won vier EK’s en twee WK’s. Waarom koos ze voor Crowe Foederer? “Ik zeg niet overal ja tegen. Een campagne moet bij mij passen als persoon en het verhaal moet kloppen. Het concept dat Crowe Foederer voorlegde, ‘samen voor één doel gaan’, vond ik sterk en getuigen van creativiteit. Niet voor niets heb ik ooit gekozen voor een teamsport. Met elkaar naar een doel toewerken en het beste uit jezelf en de mensen om je heen halen, daar geloof ik in.” Opvallend, want Lidewij is aanvaller, en dat zijn niet zelden solisten. “Ik sta inderdaad niet bekend als de speelster die de pass geeft. Ik ben een ‘pieler’, maak acties en in de cirkel wil ik scoren. Maar als ik zie dat een andere speelster er beter voor staat, gaat de bal naar haar toe. Ik ga altijd voor de winst.”

Lees hier het volledige artikel

Vraag hier ons bedrijfsglossy Nuance gratis aan

040 264 96 10 Vestigingen