"Jef zei altijd: ‘Ik kijk niet alleen in de portemonnee van mijn klanten, maar ook in het hart’.

Dini Foederer–van Vroenhoven weet het nog als de dag van gisteren; het moment waarop haar man Jef besloot voor zichzelf te beginnen. In zijn uppie in de eetkamer van hun eerste flatje, startte hij zestig jaar geleden Accountantskantoor Foederer. Dat dat zou uitgroeien tot een bedrijf met bijna 450 medewerkers en zich jarenlang zou nestelen in de top 20 van Nederland, had hij toen niet kunnen bevroeden.

Onlosmakelijk verbonden

Josephus Foederer – iedereen noemde hem ‘Jef’ – kan het aanstaande jubileum helaas niet meer meevieren. Hij overleed in 1996 aan de gevolgen van een hersenbloeding. Zijn weduwe Dini vertegenwoordigt hem, zoals ze sinds zijn dood altijd gedaan heeft. Ze is ook degene die graag en uitgebreid vertelt over de beginjaren van het kantoor. Hun huwelijksdatum is onlosmakelijk verbonden met de datum van oprichting.

Huwelijksreis

“We reden terug naar huis van onze huwelijksreis in Zuid-Limburg toen Jef ineens zei: ‘Ik ga voor mezelf beginnen’. Hij werkte toen bij accountantskantoor Kramer in Eindhoven. Ik dacht bij mezelf: ‘Het zal wel’ en zei verder niets. Maar inderdaad, toen we thuis waren, zegde hij direct zijn baan op. Dat was eind oktober. In januari 1961 begon hij zijn eigen accountantskantoor in onze eerste gezamenlijke woning in Eindhoven.”

Crowe 60 jaar: lees hier hoe het begon in een interview met Harrie van Houts

Lees hier het volledige artikel

Vraag hier ons bedrijfsglossy Nuance gratis aan

040 264 96 10 Vestigingen