Caravanstalling Schepens klaar voor de toekomst

Mijn zoon is een gouden vent, ik had geen betere opvolger kunnen treffen.

Arnoud Schepens (65) noemt het een groot geluk dat zijn zoon Jan de zaak heeft overgenomen. “Mijn levenswerk gaat over op de volgende generatie en dat is heel mooi.” Met het bedrijf pal naast zijn huis, is afstand nemen van zijn levenswerk nog niet zo gemakkelijk. “Maar we hebben nu wel tijd voor een langdurige vakantie.” En op die reis neemt hij mee…. “De caravan natuurlijk”, lacht de oprichter van Caravanstalling Schepens in Best.

Het is een indrukwekkend terrein aan de Sonseweg in Best; 3,8 hectare schoon aan de haak. Met flinke loodsen die in deze winterperiode vol staan met honderden caravans, campers en vouwwagens. Zodra de lente aanbreekt, komen mensen uit de regio en daarbuiten naar de stalling om hun voertuig op te halen voor weekendjes weg of langere vakanties.

“Alle klanten hebben een eigen vaste plek en kunnen in- en uitrijden wanneer ze willen”, vertelt zoon Jan (31). Hij nam het bedrijf van zijn vader vorig jaar officieel over. “Pa zou afgelopen zomer echt met pensioen gaan, maar sindsdien kreeg hij er ineens veel hobby’s bij”, zegt hij met een knipoog.

Die hobby’s lijken namelijk verdacht veel op de werkzaamheden die Arnoud de afgelopen jaren voor het bedrijf deed. ‘Klussen’, zoals hij het zelf noemt. “Pa is namelijk de technische man van ons: als er dingen kapot zijn, kan hij het maken. Daar kan ik zelf nog veel van leren.”

Download hier het volledige artikel uit de Nuance