Winnaars Crowe Talent Award

The Ballroom is de winnaar geworden van de publieksprijs van de Crowe Talent Award tijdens GLOW. Het aanwakkeren van een gevoel van verbondenheid tussen onbekende individuen was de centrale boodschap van dit lichtobject gemaakt door studenten. De vakjuryprijs werd op donderdagavond al uitgereikt aan Wayfinding & Storytelling.

Tijdens GLOW 2021 (6 t/m 12 november) stonden 7 studentenprojecten op het Eindhovense TU/e terrein, die in aanmerking kwamen voor de Crowe Talent Award 2021. Dit jaar was er een vakjury prijs en een publieksprijs. De studententeams van de TU/e en Fontys werkten de voorafgaande maanden in de vorm van de zogeheten GLOWlabs aan hun projecten.

Publiekswinnaar

The Ballroom werd via online stemmen gekozen als winnaar van de publieksprijs. De sociale cohesie tussen onbekende individuen binnen openbare ruimte is door de pandemie sterk gedaald. Met The Ballroom wilde TEAM IGNITE het gevoel van verbondenheid tussen de bezoekers van GLOW aanwakkeren met behulp van 12 stralende ‘dansers’. Deze dansers, in de vorm van lichtstralen, waren sierlijk op zoek naar een danspartner die met hen op de muziek van het studenten orkest Quadrivium een dans wilde wagen. De bezoekers werden anoniem gedetecteerd door middel van infrarood. De lichtstraal volgde de gekozen danspartner, zodat er een dans ontstond tussen de twee. Het resultaat: een ware balzaal feestelijk gevuld met kleur, muziek en dans. Zo hoopte het team samen met het publiek de verbondenheid, waar we met zijn allen zo naar verlangd hebben, weer te mogen ervaren.

Vakjurywinnaar

Wayfinding & Storytelling was op donderdagavond tijdens GLOW al uitgeroepen als winnaar van de vakjuryprijs. De jury gaf de volgende toelichting: “Dit jonge, enthousiaste team heeft met een minimaal budget een concept ontwikkeld dat een totaalconcept is. Dit concept verdient om verder onderzocht en door ontwikkeld te worden. Interactie, verhalend, bewegwijzerend, speels je weg vinden en tegelijkertijd verhalen kunnen luisteren. Een project waar de jury potentie en groei in ziet. Daarnaast werd er een hele sterke pitch neergezet, waar bij sommige teams nog zeker meer aandacht aan besteed moet worden. We zijn benieuwd waar Wayfinding & Storytelling ons naartoe brengt. De jury heeft bewust gekozen om talent in de dop de kans te bieden om zich door te ontwikkelen. In plaats van de gevestigde projecten die al jaren onderdeel van GLOW zijn.”

Over Crowe Foederer

Crowe Foederer vindt het belangrijk om in talent te investeren van relaties, medewerkers en haar omgeving en de Crowe Talent Award is daar onlosmakelijk mee verbonden. Het is een vooruitstrevend talentenprogramma boordevol energie en kracht. Crowe Foederer is een sterk groeiend full service accountantskantoor met zes vestigingen in Nederland en onderdeel van een sterk internationaal netwerk. We zijn daardoor groot genoeg om een wereldspeler te zijn. En smart genoeg om het persoonlijk te houden. Meer informatie