Zo groen als gras

Zo groen als gras begonnen muziek- en motorvrienden Harry Grimberg en Aart Groenendijk in 1991 hun eigen bedrijf in transportbanden, met niets meer dan een auto, wat gereedschap en een schuur. Optiband groeide en groeide.

Gezamenlijke hobby's

Inmiddels beiden 59 vonden ze het een mooi moment om de onderneming onder begeleiding van Crowe Corporate Finance te verkopen. Ammeraal Beltech is de gelukkige. “Er is absoluut geen spijt of twijfel.”

Aart Groenendijk overlegt telefonisch met een fabrikant over een transportband voor gebakken uitjes. Boven hem hangt een schilderij, gemaakt door zijn vrouw op een Herman Brood-workshop. Het is Aart op een motor met de tekst Fat Boy, refererend naar het type. Op dezelfde verdieping aan de andere kant van de trap heeft Harry Grimberg zijn werkkamer. Hij is de andere helft van het ondernemersduo van Optiband. Samen weten ze héél véél over transportbanden, en hun gezamenlijke hobby’s motoren en muziek. Op 31 mei 2019 trekken Grimberg en Groenendijk de deur van Optiband achter zich dicht, want het wordt onderdeel van Ammeraal Beltech.

Lees hier het volledige interview

Vraag de Nuance gratis aan

Via dit contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten zodat wij u een exemplaar van Nuance toe kunnen sturen.