Bergeijks dromenbedrijf

is wars van seriematig werk

Aan het roer van Hans Kwinten Interieurprojecten staan sinds kort Jochem Kwinten en Kelly Theuws. Jochem is de oudste zoon van Hans en Christine Kwinten, en Kelly is zijn partner. Ze vullen elkaar perfect aan. Daar heb je Kelly, ontwerper met een bijzonder gevoel voor ruimte, licht en kleur. Kelly liep na het Rythovius college chronisch designkoorts op aan het SintLucas in Boxtel – richting interieur natuurlijk. Daarna volgde de Willem de Kooning Academy in Rotterdam. Die gaf nog meer diepte aan Kelly’s talent. Tijdens een stage bij het bedrijf van Hans Kwinten wist ze binnen de kortste keren de klanten voor zich te winnen met zéér instagramabele maatwerkinterieurs. Keukens, badkamers, woonkamers, slaapkamers, kasten, eigenlijk alles wat je in een interieur maar te wensen zou kunnen hebben: wat de klanten dromen brengt Kelly tot leven, en méér. Zeker niet slecht op je 28ste.

 

De keuken als leefruimte

“Bij een interieurontwerp komt meer kijken dan de ruimte zelf”, zegt Kelly. “Beleving en licht zijn zeker zo belangrijk. Een architect kijkt vooral naar symmetrie en routing. Hij besteedt veel aandacht aan de buitenkant en is minder bezig met de binnenzijde van het huis en met lichtinval. Daar ligt mijn uitdaging. Het liefst werk ik met plattegronden, aan een interieur van een huis dat nog niet is gebouwd. Dat kan natuurlijk niet altijd. Dan is het een pre als wanden nog kunnen worden verplaatst.” Jochem licht Kelly’s uitdaging toe. “Neem de keuken.

Voor een architect is die vaak niet meer dan een ruimte om eten te bereiden. Maar hoeveel tijd spendeer je er wel niet? Je kookt er, ontvangt er mensen, zit er na te tafelen, drinkt er koffie en leest er in het weekend de zaterdagbijlage. De keuken is vaak de centrale ontmoetingsplek, de leefruimte waar je samen veel tijd doorbrengt. Waarom zou je deze dan niet de aandacht geven die hij nodig heeft?”

 

Inspiratie

Inspiratie haalt Kelly uit haar omgeving. Van kanalen als Pinterest en Instagram. Altijd is er die persoonlijke signatuur: warme tinten, natuurlijke materialen, denk maar eens aan het prachtige kwartsiet dat je tegenwoordig ziet – Kelly is er weg van – fraai doorlopende lijnen, houtnerven die op elkaar aansluiten, gebruikmaken van natuurlijk licht. Kelly signaleert trends, maar doet er niet aan mee. Liever is zij ze voor.

Dan is er nog een soort hobby van de twee bedrijfseigenaren: op mooie dagen samen op de brommer eropuit. Hoe leuk is dat! “Ik haal veel inspiratie uit de omgeving en bestaande woonhuizen”, lacht Kelly. “Van buitenaf kijken hoe anderen hun wensen in vervulling hebben laten gaan werkt heel inspirerend voor mij.”

 

Vraag hier de Nuance gratis aan