Nuance 20:
UIXI Europe

UIXI en Yesenia laten zich niet tegenhouden.

Met de UIXI – spreek uit als wiksi – kunnen vrouwen hetzelfde als mannen: staand plassen. Dat is een regelrechte uitkomst onderweg tijdens het wandelen, mountainbiken, fietsen of hiken, in evenementenwc’s tijdens festivals en carnaval, op niet al te brandschone toiletten in tankstations en bedrijfsgebouwen. De naam van het handige tuitje komt van het Maya-woord ‘uixiar’, dat plassen betekent.

Zoek de oplossing

Yesenia vertelt hoe de zoektocht begon: “Jaren geleden brandde de school van Gabriëla af en alle kinderen moesten naar een noodgebouw. Daar waren de wc’s zo vies, dat onze dochter daar niet wilde plassen. Ze wilde dus niet veel drinken, wilde niet met vriendinnetjes afspreken maar meteen naar huis, naar het toilet. Binnen een jaar had ze drie keer een blaasontsteking.” Ze beaamt dat dat probleem ook voor veel vrouwen herkenbaar is; te weinig drinken en als je toch moet, dan maar ophouden.

Emanciperend

Samen met haar echtgenoot Frank zagen we direct kansen, lacht Yesenia, en is al even enthousiast: “Het Mexicaanse product was hier niet te koop, alleen online in de VS. Leuk om samen een bedrijf te starten! Ik nam contact op met UIXI en we verwierven eind 2018 de exclusieve rechten voor verkoop in Europa. Uit de reacties bleek wel dat UIXI vrijheid biedt en dat het plasprobleem veel groter is dan we dachten. Staand en ontspannen kunnen plassen is beter voor je blaas en urinewegen, leerden we, en voldoende drinken en plassen voorkomen nierstenen en andere problemen. Dat heeft dus invloed op ziekteverzuim.”

Lees hier het volledige artikel

Vraag hier ons bedrijfsglossy Nuance gratis aan

040 264 96 10 Vestigingen