“Een overstap van sport naar accountancy, is dat niet gek en was de eerste opleiding geen verspilling van tijd? “

Dat is doorgaans de eerste vraag die ik krijg wanneer ik iemand vertel dat ik van sport naar accountancy ben geswitcht. Ik kan daar volmondig op zeggen: NEE. Waar ik in 2016 nog vol enthousiasme startte aan de opleiding Sport en Bewegen, bleek al in mijn 2e leerjaar dat dit niet de sector was waarin ik tot aan mijn pensioen (ik moet werken tot mijn 68 jaar!!) zou willen werken.

Nu zou ik natuurlijk wel graag tot ver na mijn pensioen -mentaal- fit willen blijven, en dat heeft mij er toe bewogen om toch maar eens verder te kijken. Ik had twee keuzes; direct stoppen of de 3-jarige sportopleiding voltooien. Voltooien dus! In het examenjaar ben ik op zoek gegaan naar een sector waarin ik fitheid op een ander level kan gebruiken. Met hulp van een wiskundedocent van de sportopleiding lukte het om – met veel doorzettingsvermogen- voldoende kennis te vergaren om toegelaten te kunnen worden voor een hbo-opleiding in de financiële – en economische sector.

Sportopleiding

Is de sportopleiding tijdsverspilling geweest? Nee zeker niet. Ik heb veel geleerd over doorzettingsvermogen, zelfreflectie maar zeker ook over groepsdynamiek. Ik leerde binnen een team mensen op de juiste positie zetten en hoe je teams coacht.

Lees hier het volledige artikel

Vraag hier ons bedrijfsglossy Nuance gratis aan

040 264 96 10 Vestigingen