Nuance 19:
Loresmyth

“ Als iemand me twintig jaar geleden had verteld dat ik hiermee de kost zou verdienen, dan had ik dat niet geloofd.”

Roleplaying games: is dat niet alleen voor diehard nerds? En wat houdt die wereld precies in? Chris van der Linden (40) legt het ons haarfijn uit. Met zijn bedrijf Loresmyth maakt hij producten voor roleplaying games en met veel succes: “Toen ik hier twee jaar geleden mee begon, had ik eigenlijk geen benul hoe groot die wereld werkelijk is”.

Ons creatieve hok

Chris verkoopt zijn producten in zo’n zeventig landen wereldwijd met als grootste afnemer de Verenigde Staten. Door crowdfunding op het platform Kickstarter vergaart hij het kapitaal om zijn producten te kunnen maken. De laatste keer haalde hij maar liefst € 130.000 op. “Mijn omzet is in het laatste kwartaal vertienvoudigd en ik ben financieel nog nooit zo vrij geweest.” Dat alles bokst hij voor elkaar vanuit het landelijke Casteren, waar hij samenwoont met zijn vrouw Jetske en hun twee dochters (3 en 7 jaar). Het huis ligt aan een boerenweg en is omgeven door een grote tuin waarin kippen tevreden vrij rondlopen. De oude garage bouwde Chris om tot een knus kantoor. “Ik noem het liever ‘ons creatieve hok’. Ook de kinderen schuiven hier wel eens aan om bijvoorbeeld lekker te knutselen.”

Op de kaart

Om te laten zien wat Chris precies maakt met zijn bedrijf Loresmyth, haalt hij twee boeken tevoorschijn: Remarkable Inns en Remarkable Shops. “Deze hebben me echt op de kaart gezet.” De boeken maakte hij voor een bestaand spel, genaamd Dungeons and Dragons. “Misschien dat er een belletje gaat rinkelen; dit spel bestaat namelijk sinds de jaren zeventig. Ik speelde het al in mijn tienerjaren met een clubje vrienden. Het is een rollenspel, een bordspel voor volwassenen waarbij je voor een groot deel je fantasie gebruikt.”

Lees hier het volledige artikel

Vraag hier ons bedrijfsglossy Nuance gratis aan

040 264 96 10 Vestigingen