Nuance 19:
Deska kantoormeubelen

“ Het is zo vanzelfsprekend; ’s ochtends op kantoor arriveren en aan je bureau gaan zitten.”

Pre-corona dachten maar weinig mensen erover na, maar dat veranderde rap na werkdagen aan de keuken- of dinertafel. Deska Kantoormeubelen-directeur en -eigenaar Patrick van Gorp kan alles vertellen over zitten, en dat doet hij dan ook enthousiast.

Zitvlees

Patrick heeft weinig zitvlees; hij is altijd bezig: “Laat mij maar rennen, vliegen, duiken. Ik sport hier de hele dag, ren me verloren.” Zelfs in coronatijden: “De eerste maanden liet ik iedereen halve dagen werken maar we draaiden dezelfde omzet als anders. Blij om. We doen sowieso al veel bureaustoelen, maar nu voor thuis. In kantoorinrichting voor bedrijven valt nu veel weg, daar hoeven we niet te komen.” De variatie in het Deska klantenbestand biedt uitkomst: “We hebben enkele grote klanten, maar de hoofdmoot is MKB en zzp’ers. Dat vind ik het allerleukst; samen een nieuwe stoel uitzoeken en hopen dat je heel blij wordt. Is dat niet zo? Terugkomen en net zo lang samen zoeken tot je wél blij bent.” Hij doceert: “Ik geef er geen bal om of je aan de keukentafel werkt maar je moet wel een goede stoel hebben.

Verschil voel je

We verkopen graag zit-stabureaus maar die stoel is veel belangrijker. Eentje van duizend euro hoeft niet per definitie veel beter te zijn dan die van 400 of 500 euro. Maar ik kan wel uitleggen waarom je die middenmoter moet nemen en niet eentje van 200 euro. Dat verschil voel je. En als ik weet dat je gelukkig wordt met een stoel van 400 euro, ga ik jou geen stoel van 600 verkopen. Of het moet een kwestie van smaak zijn of iemand die meer dan twee meter lang is.” Over smaak gesproken; de foto’s zijn gemaakt in Bergeijk, met de beroemde Rietveldstoel die níet lang lekker zit maar wél staat. Patrick had er lol in, al was het maar omdat fotograaf Erik een buurjongen van vroeger bleek te zijn. Heeft hij iets met design? “Natuurlijk zijn er designstoelen die wél zitten maar die zijn niet te vergelijken met de bureaustoel van nu die kunnen kantelen en bewegen. Je moet actief zitten.”

Lees hier het volledige artikel

Vraag hier ons bedrijfsglossy Nuance gratis aan

040 264 96 10 Vestigingen