Muziek en accountancy zijn van kinds af aan al onderdeel van mijn leven. Op 6-jarige leeftijd ben ik begonnen met musiceren bij de fanfare Spaubeek en speel nu al jaren met veel plezier sopraan saxofoon bij de fanfare van Puth, waar ik ook woon.

Daarnaast is mijn vader accountant, ooit gestart bij Moret en later op zichzelf begonnen, waarbij mijn moeder de administraties boekt. Ik herinner me als kind de dagen op kantoor, waarbij ik steevast in Excel wilde tikken en de facturen op alfabetische volgorde mocht leggen.

Toen ook mijn broer zijn intrede maakte in het beroep in de controlepraktijk van PwC was ik vastbesloten een andere richting op te gaan. Uiteindelijk werd het fiscaal recht, wat toch niet helemaal bij mij bleek te passen. Na een studie bedrijfseconomie en master controlling heb ik ongeveer 2 jaar gewerkt in de detachering. In deze tijd realiseerde ik me dat ik iets miste en de accountancy werd iets wat vaker in mijn gedachte speelde.

Toen ik dan ook op zondag 1 juni 2019 werd voorgesteld door Frank Stroeken (bestuurslid fanfare) aan Johan Daams op een dorpsfeest in Puth voelde ik dat het tijd was om de gok te wagen en de overstap te maken naar de accountancy. Een paar maanden later heb ik contact gezocht met Johan en zo geschiedde dat ik januari 2020 ben gestart in de controlepraktijk van Crowe Roermond. Al snel realiseerde ik me dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het werk en de collega’s zijn een onmisbaar deel van mijn leven geworden, net zoals de muziek al was.

Misschien niet zo gek als je de overeenkomsten tussen muziek en accountancy bekijkt. Muziek is een teamsport, waarbij je samen moet beginnen en eindigen en in dat proces de stemming moet bewaken om iets moois te creëren. Vergelijkbaar in de accountancy, waarbij ik heb geleerd hoe belangrijk collega’s zijn om samen goede resultaten te behalen.

Het dorp Puth is dan ook een verbindende factor in mijn leven. In Puth vond ik de muziek, de liefde en de accountancy. Hoe mooi is het dan ook dat Crowe Foederer hieraan bijdraagt door de fanfare van Puth te sponsoren en de cirkel weer rondmaakt tussen de accountancy en de muziek.

Vraag hier de Nuance gratis aan