Een jaar geleden, in mei 2022, werd bekendgemaakt dat Contour Accountants de krachten ging bundelen met Crowe Foederer.

Ruim anderhalf jaar geleden heb ik nog deelgenomen aan een podcast waarin ik besprak dat CONTOUR een geweldig mooie organisatie is in de omvang die we hadden. Met een goede sfeer, betrokkenheid van medewerkers en veel vrijheid om de baan als accountant en leidinggevende uit te voeren op een manier die dicht bij me staat. Dat betekent veelal afgaan op mijn gevoel en uitgaan van het positieve. Dat doe ik in mindere mate op basis van managementliteratuur of strakke protocollen.

Crowe Foederer was vorig jaar een organisatie met ruim 500 medewerkers. CONTOUR had er 65. Dan is het toch even afwachten of je niet in een keurslijf getrokken wordt. Aan de voorkant is er natuurlijk al goed gekeken of er een goede ‘fit’ bestaat tussen beide partijen en of waarden en normen overeenkomen. Dat leek vooraf allemaal goed te matchen.

Nu zijn we alweer een jaar verder na het samengaan met Crowe. Een jaar waarin achter de schermen veel is gebeurd qua (voorbereiding van) afstemming van werkwijzen en collega’s leren kennen. En wat blijkt: de samenwerking loopt heel erg soepel. Natuurlijk hebben we wel eens wat geduld nodig bij de overgang naar diverse nieuwe systemen of werkwijzen. Dat kan ook niet anders in een dergelijke transitie. Maar ook al zijn we nu onderdeel van een grotere organisatie, ik stap nog steeds net zo enthousiast elke dag de auto in. Misschien nog wel íets enthousiaster, want nu hebben we nog meer collega’s die samen willen werken waardoor ik mijn vak als accountant nog beter uit kan voeren.

Dat samenwerken is me opgevallen vanaf het begin: iedereen geeft me de indruk uitdagingen samen te willen oppakken. Heel erg fijn. In een grotere organisatie is er ook meer aandacht voor zaken die ietwat minder aanwezig waren in de dienstverlening of interne processen van Contour. Op een aantal gebieden hebben we nu meer expertise in huis. Dat is ook erg prettig. En het mooiste: ik kan in de nieuwe organisatie nog steeds accountant zijn en leidinggeven op een manier die goed voelt. Een dankjewel naar alle collega’s die deze samenwerking doen slagen!

Vraag hier de Nuance gratis aan