Terug
In de media 08-12-22

Persbericht: Wijs Accountants bundelt krachten met Crowe Foederer

Het in Eindhoven gevestigde Wijs Accountants sluit zich per 1 januari 2023 aan bij Accountants & Advies organisatie Crowe Foederer. Wijs Accountants wordt daarmee integraal onderdeel van Crowe Foederer. Hiermee bouwt Crowe Foederer haar dienstverlening in de non-profit en met name de onderwijssector stevig uit. Het samengaan leidt tot een gezamenlijke win-win, waarbij alle twintig medewerkers van Wijs Accountants overgaan.

Noodzaak tot schaalvergroting

Toenemende complexe wet- en regelgeving, kostenoptimalisatie in de controlepraktijk, ICT investeringen en innovatie, gecombineerd met een zeer schaarse arbeidsmarkt leiden tot een snelle schaalvergroting in de accountantssector. Zo gaat ook Wijs Accountants, dat is gespecialiseerd in onderwijsinstellingen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en kinderopvangorganisaties, haar krachten bundelen met het eveneens in Eindhoven gevestigde Crowe Foederer. Eerder dit jaar sloten PDC Veghel en CONTOUR Accountants zich al aan. ‘Crowe Foederer biedt onze mensen meer groeimogelijkheden en onze klanten een ruimer pakket aan diensten en expertise’, aldus Bart Vogels, partner bij Wijs Accountants.

Crowe Foederer verstevigt haar footprint in de non-profitsector

Crowe Foederer heeft 630 medewerkers in dienst met vestigingen in het westen en zuiden van het land en het hoofdkantoor in Eindhoven. Met de aansluiting door Wijs Accountants loopt dit op naar 650 medewerkers en vestigingen in acht plaatsen. Hiermee wordt de reeds bestaande en snel groeiende non-profit praktijk verder versterkt, vooral in de onderwijssector waar Wijs Accountants een prominente positie heeft verworven. ‘Naast de noodzaak tot schaalvergroting kan Crowe Foederer helpen om Wijs Accountants verder te laten groeien
door meer commerciële slagkracht, een professioneler HR beleid – inclusief meer doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden – en een full service dienstenpakket’, aldus Johan Daams, CEO Crowe Foederer.

Meer informatie:

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Kolthof, corporate marketingmanager

Crowe Foederer, [email protected], 06 – 51 99 37 93.

Over Crowe Foederer

Crowe Foederer is een middelgroot accountants- en advieskantoor met 630 medewerkers en 8 vestigingen in groot Amsterdam (Amsterdam, Oostzaan, Lelystad) en Brabant/Limburg (Bladel, Roermond, Venlo, Venray en het hoofdkantoor in Eindhoven). We zijn onderdeel van het wereldwijde Crowe Global netwerk dat actief is in 150 landen. We kennen zeven service lines: audit, financial services, tax, HR services, corporate finance, consultancy en technology. Met dit complete dienstenassortiment kunnen we kleine en (middel)grote organisaties volledig ontzorgen in al hun bedrijfsvoering vraagstukken. Het onderscheidend vermogen van onze dienstverlening ligt in innovatie zoals data science, deskundigheid, onze multidisciplinaire dienstverlening en onze persoonlijke aanpak.