Terug
In de media 17-11-20

Persbericht: Crowe Foederer zet in op groei bij gelijkblijvende omzetverwachting 2020

Na een zeer succesvol 2019 met een autonome omzetgroei van 11% verwacht accountants- en adviesorganisatie Crowe Foederer dit jaar een consolidatie van de omzet. ”Op andere terreinen zien we volop groei zoals in onze rol als trusted advisor voor klanten, onze toepassing van slimme technologie, plus het aantal en tevredenheid van onze medewerkers”, aldus CEO Johan Daams.

Geen groei in omzet wel in onze rol als trusted advisor

Het jaar 2019 afsluiten met dubbele groeicijfers en een omzet van € 50,5 miljoen, met de verwachtingen dat 2020 ook minimale dubbele groeicijfers laat zien. Dat was onze boodschap tijdens ons jaarlijkse nieuwjaarsfeest op 11 januari 2020. En toen kwam Covid-19. Nadat op 11 maart de landelijke overheidsmaatregelen werden afgekondigd waaronder thuiswerken en social distancing hadden we in een week tijd ons Corona interventieteam ingericht. Met op 19 maart een uitgewerkt stappenplan om onze klanten te helpen in deze crisis die alleen maar toenam in de maanden erna. Elke accountant en adviseur kent dan het dilemma om zijn klant maximaal te helpen en ook nog te zorgen dat zijn eigen rekening betaald wordt. Wat deze crisis heeft aangetoond is dat we de zorgfunctie optimaal hebben ingevuld en aantonen dat we terecht de rol als trusted advisor verdienen. Zo leverde deze crisis aan de ene kant meer werk op. Aan de andere ook zijn er ook tegenvallers. Opdrachten die wegvallen of uitgesteld worden en een incidenteel tijdelijk contract dat we niet kunnen verlengen hierdoor.

De groei die we per saldo verwachten in 2020 zal hierdoor neerkomen op een consolidatie van onze omzet uit 2019. Geen omzetgroei maar daarmee is dit jaar zeker geen verloren jaar.