Terug
Corporate Finance 27-09-23

Onze aanpak

corporate-finance

Onze begeleiding bestaat uit verschillende vijf stappen:

Stap 1: Kennismaking en eerste advies (altijd vrijblijvend en kostenloos)
Elke aanvraag start met de persoonlijke kennismaking met een van onze specialisten. In dit gesprek bespreken wij uw situatie, het doel van de financiering en geven wij aan wat we voor u kunnen betekenen

Stap 2: Oriëntatiefase
Gedurende de oriëntatiefase maken we met u een investeringsoverzicht, kijken we naar een passende financiering, financier en totale financieringsstructuur en maken we een inschatting van de haalbaarheid.

Stap 3: Informatievoorziening op orde
Na de oriëntatie maken we met u de informatievoorziening compleet. Denk daarbij aan het verzamelen van historische jaarcijfers, een organogram en actuele interne cijfers. Daarnaast wordt veelal een exploitatiebegroting, balansprojecties en liquiditeitsprognose gevraagd. Wij helpen u bij het opmaken en beoordelen van de prognoses. Tot slot maken we een financieringsmemorandum op met een beschrijving van het bedrijf en de ondernemer(s) en een analyse van de financiële gegevens.

Stap 4: Aanvraag
Na het indienen ontvangen we doorgaans binnen één á twee weken een indicatief voorstel.

Stap 5: Op naar een definitief voorstel
Met de verschillende partijen onderhandelen wij voor u over de financieringsvoorwaarden en tarief, om tot een zo passend mogelijk voorstel te komen. Daarnaast beoordelen we de financieringsdocumentatie zodat de inhoud overeenkomt met de gemaakte afspraken en u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

Stap 6: Monitoring en beheer
We monitoren de tijdige uitboeking en staan ook daarna nog voor u klaar voor aanvullende vragen of ondersteuning bij het contact met de financier.