Terug
In de media 17-11-20

Francis Jonkergouw in de FRITS: ‘De juiste match maken, dat is sport.’

Talent is schaars, de lokroep van concurrerende werkgevers luid. Francis Jonkergouw, HR Manager van accountants- en advieskantoor Crowe Foederer, kan erover meepraten.

Jonkergouw maakte zelf ook een overstap. Ze switchte anderhalf jaar geleden van verzekeraar IAK (tegenwoordig Aon) naar buurman Crowe, de Eindhovense hoofdvestiging van de internationale accountantsketen. Crowe heeft in Nederland zes kantoren en is wereldwijd nummer acht in de accountancybranche. Jonkergouw is verantwoordelijk voor alles wat met personeel te maken heeft. „Van instroom en doorstroom tot uitstroming.”

Het begint dus met de instroom. Met het werven van talenten en vakspecialisten. Een kwestie van de deur opengooien? Jonkergouw: „Bij arbeidsmarktcommunicatie komt veel marketing kijken. Wat onderscheidt onze organisatie van de concurrenten? Hoe ziet onze ‘employee experience’ eruit? Daar doen we veel onderzoek naar. Je moet goed weten wat je als bedrijf te bieden hebt om dat vervolgens effectief te kunnen vermarkten. Crowe heeft tophockyster en seriekampioene Lidewij Welten aan boord gehaald als boegbeeld van een nieuwe arbeidsmarktcampagne die in november gelanceerd wordt. Welten is met haar imposante erelijst, scoringsdrift en teammentaliteit de perfecte personificatie van wat wij ‘de kracht van Crowe’ noemen. Deze krachten, zes in totaal, dat is wat ons uniek maakt in de markt en wat nieuwe medewerkers moet aanspreken om voor ons te kiezen. Leuk om te melden is dat we de definities van onze krachten hebben opgehaald bij onze eigen medewerkers. Het zijn geen loze kreten.”