Terug
In de media 20-01-23

Forse groei bij Crowe Foederer, zowel autonoom als door overnames

Snelle groei

In 2022 is accountants- en advieskantoor Crowe Foederer weer flink gegroeid met ruim 30% meer omzet dan in 2021 en benadert hiermee een omzet van € 75 miljoen. Daarmee overtreft de groei in 2022 onze eerdere verwachtingen. De groei is voor de helft autonome groei en de andere helft door de bijdragen uit overnames. Voor 2023 wordt wederom een aanzienlijke autonome groei verwacht, die gaat leiden tot een verwachte omzet van minimaal € 85 miljoen.

Autonome groei

In een zeer krappe arbeidsmarkt lukt het ons nog steeds om te groeien in aantal medewerkers. Waar we begin 2022 nog 507 medewerkers in dienst hadden starten we in 2023 met 645 medewerkers. Deze groei bestaat voor een belangrijk deel uit eigen werving van nieuwe medewerkers. De sleutel voor deze groei zit vooral in blijvende investeringen in opleidingen & trainingen en een hoge medewerkerstevredenheid. 81% van onze medewerkers gaven ons in 2022 een score van 7 of hoger in het jaarlijks gehouden tevredenheidsonderzoek. Daarnaast zien we dat het, ook in Corona-tijd, blijven investeren in stagiaires en werkstudenten leidt tot een flinke instroom aan startende professionals. 

Groei door overnames

In 2022 zijn Arbodienst PDC Veghel, gespecialiseerd in vitaliteit en verzuim, en Contour Accountants met vestigingen in Venlo en Venray overgenomen. Dit heeft geleid tot een uitbreiding vanuit overnames met 70 medewerkers. Daarnaast werd in december 2022 bekend gemaakt dat Wijs Accountants per 1 januari 2023 is samengevoegd met Crowe Foederer waardoor er nog bijna 20 medewerkers bijkomen. ‘In de extreem krappe markt voor accountancy & advies vindt een consolidatieslag plaats waardoor overnames een belangrijke bron van groei vormen. Ook in 2023 blijven we geïnteresseerd in partijen die onze organisatie kunnen versterken. Daarbij letten we met name op de natuurlijke ”fit” met onze organisatie en kijken we gericht naar versterkingen binnen onze diverse service lines, specialistische deelgebieden of goede geografische aanvullingen’, aldus CEO Johan Daams. 

Meer informatie:

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Kolthof, corporate marketingmanager

Crowe Foederer, e.kolthof@crowefoederer.nl, 06 – 51 99 37 93.