Terug
Audit 21-09-20

Financiering via NPEX

Heeft u een snelgroeiende onderneming in het midden- en groot bedrijf? En zoekt u financiering vanaf 1 miljoen? Dan kan financiering via de NPEX interessant voor u zijn.

Wat is NPEX?

NPEX B.V. is een beleggingsonderneming waar beleggers rechtstreeks kunnen beleggen in snelgroeiende ondernemingen in het midden- en grootbedrijf. NPEX is opgericht in 2008 en is de afkorting van Nederlandsche Participatie Exchange. Ondernemers kunnen via NPEX hun financiering vanaf 1 miljoen euro realiseren. Dat kan door middel van het uitgeven van obligaties of certificaten van aandelen. Deze zijn na uitgifte verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs. Bij NPEX is een grote groep particuliere, zakelijke én verschillende institutionele beleggers aangesloten die samen via de NPEX-effectenbeurs beleggen in ondernemingen in het midden- en grootbedrijf.

Wat doet Crowe Foederer Corporate Finance voor NPEX?

NPEX hecht waarde aan een goede analyse van bedrijven die via de MKB-effectenbeurs kapitaal ophalen om hun groei, acquisities of investeringen te financieren. Potentiele investeerders baseren hun investeringsbesluit onder andere op financiële positie, verdienmodellen en risico’s van de noteringen. Deze aspecten worden via een Limited Sanity Check verzameld, geanalyseerd en opgenomen in het prospectus. Crowe Foederer Corporate Finance voert deze Limited Sanity Checks – vergelijkbaar met een Due Diligence onderzoek – uit voor NPEX.

Wat kunnen Crowe Foederer Corporate Finance en NPEX voor u betekenen?

Crowe Foederer Corporate Finance heeft inmiddels al een aantal bedrijven gefinancierd via de NPEX effectenbeurs. Wij hebben door onze partner rol goede contacten bij NPEX, beoordelen de kans op het afsluiten van een succesvolle NPEX financiering en kunnen de ondernemer volledig begeleiden met het financieringstraject.

Heeft u vragen over NPEX of heeft u mogelijk interesse in een financiering via NPEX dan kunt u contact opnemen met Jaap Schrover.