Terug
Audit 07-10-20

Crowe Foederer Talentenfonds steunt het 100-plus onderzoek

Accountants- en advieskantoor Crowe / Foederer Talentfonds heeft een mooie donatie gedaan voor het 100-plus onderzoek. Leonie de Groot, manager HR adviseurs: “Op dagelijkse basis zijn de teams van HR services in Amsterdam en Eindhoven bezig om klanten te ontzorgen onder het motto: je loopt voorop door kennis en data science. Deze kennis gebruiken de medewerkers voor hun klanten en geeft zin aan hun werk, mogelijk gemaakt door goed functionerende hersenen. Voor deze professionals is het heel normaal om hun hersenen op die wijze te kunnen gebruiken. Maar zij realiseren zich terdege dat dit voor mensen met de ziekte van Alzheimer niet zo normaal is. Daarom wil ons bedrijf vanuit het Crowe Talentenfonds een donatie doen aan Alzheimercentrum Amsterdam.”

Haar collega Niels de Boer vult aan: “Het mooie werk dat dagelijks gedaan wordt in Alzheimercentrum Amsterdam krijgen wij van dichtbij mee; Leonie en ik kennen beiden een onderzoeker die hier werkzaam is. Wij steunen de belangrijke missie om oplossingen voor dementie dichterbij te brengen van harte.”

De bijdrage van 500 euro komt ten goede aan het 100-plus onderzoek, onder leiding van dr. Henne Holstege, waarin we proberen het geheim van geestelijk gezond oud worden te ontrafelen. Henne en haar team onderzoeken het erfelijk materiaal van geestelijk gezonde 100-plussers en brengen hun DNA in kaart om te kunnen bepalen welke erfelijke factoren beschermen tegen dementie. 

Bron: https://www.alzheimercentrum.nl/crowe-steunt-het-100-plus-onderzoek/