Terug
Audit 07-10-20

5 redenen waarom je aan de slag moet als werkstudent

Wil jij tijdens jouw studie ontdekken wat jouw krachten zijn? Ga dan aan de slag als werkstudent! Wij zetten de 5 voordelen van een werkstudentschap op een rijtje.

Door Matty Geven, partner bij Crowe Foederer
  • Goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Tijdens je studie krijg je boeken vol theorie voorgeschoteld. Helaas blijft niet alles opgeslagen in je hersenen. Als werkstudent kun je de theorie toepassen in je werk. Hierdoor blijft al die opgedane kennis beter hangen. Een ander groot voordeel is dat je leert van ervaren accountants en vennoten. Je kennis groeit enorm door het leren ‘on the job’.

  • Minder studieschuld

Veel kantoren betalen de studiekosten van hun medewerkers en werkstudenten. Dat scheelt een flinke slok op de borrel. Zo zit je na je studie niet te kijken met een hoge studieschuld maar kun je onbezorgd aan het ‘echte’ werk beginnen.

  • Meer verdienen

De kans is zeer aannemelijk dat je als werkstudent bij een accountantskantoor meer verdient dan bij een andere bijbaan. Ideaal! Want zo kun je naast al dat harde studeren lekker stoom afblazen op Ibiza.

  • Doorgroeimogelijkheden

Als werkstudent doe je de nodige ervaring op. Met deze ervaring op zak vergroot je jouw carrièrekansen aanzienlijk. Dus wil jij in de toekomst doorgroeien tot manager of misschien zelfs partner? Kies dan voor het werkstudentschap.

  • Makkelijker een keuze maken voor een vervolgopleiding

Tijdens je werk als werkstudent krijg je een goed beeld van hoe je toekomstige werkzaamheden eruit zien. Je draait mee op verschillende afdelingen en krijgt een kijkje in de keuken bij verschillende klanten. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken voor een vervolgopleiding.

Wil jij betere carrièrekansen, sneller doorgroeien en meer verdienen? Plan dan een afspraak in met mij of neem een kijkje op https://www.werkenbijcrowefoederer.nl/ en ga dit jaar nog aan de slag als werkstudent!