Het zorgt voor meer diepgang
op alle fronten.

Wat is het nut van data analyse?

Sta je voor het kantoor van Crowe Foederer aan de Beukenlaan, dan kun je er bijna niet omheen: het grote gele bord met daarop een rennende man en de woorden ‘Je loopt voorop door kennis en data science’. Maar wat betekent deze slogan nu eigenlijk voor de klanten van Crowe? Een lesje in ‘het nut van data analyse’ door Sander van den Berg (35) en Roel van den Berg (34). “De klanten zijn zonder uitzondering razend enthousiast.”

Mocht u het zich afvragen: nee, de twee zijn geen familie van elkaar. Diezelfde achternaam is puur toeval, net als het feit dat Sander en Roel gelijktijdig Accountancy studeerden aan de Fontys in Eindhoven.

Daarna splitsten hun wegen. Sander kwam direct terecht bij Crowe (“Ik heb net mijn 12,5-jarig jubileum achter de rug”), Roel werkte ruim acht jaar bij Ernst & Young voordat hij hier in dienst kwam. “Crowe durft anders te zijn en heeft de ambitie om te investeren. Vandaar mijn keuze om hier te werken”, verklaart Roel.

De investeringen waar hij het over heeft, zijn met name gericht op nieuwe technologieën. Crowe focust zich op data science en data analyse. Het doel: klanten meer inzicht geven in hun data, zodat ze slimmere beslissingen kunnen nemen.

Download hier het volledige artikel uit de Nuance