Heavy metal
in Maasbracht

Compagnons varen nieuwe koers met staalgigant aan de haven

Aan de haven van Maasbracht liggen de immense loodsen van Antonius. Het vonkt en knettert rond de mannen die de zware machines bedienen. Staal is stug, maar buigt uiteindelijk voor het doorzettingsvermogen van de metaalbewerkers en engineers. Dat het bijna 85 jaar oude bedrijf noeste arbeid en ambacht ademt, betekent niet dat de tijd er heeft stilgestaan. Integendeel.

“Antonius is gespecialiseerd in het 3d-vervormen van staal naar complexe halffabricaten en eindproducten. We creëren bodems en gewelfde dakconstructies voor bijvoorbeeld silo’s, opslagwagons of schepen, soms wel ter grootte van een half voetbalveld. Maar je zou ons bedrijf ook kunnen kennen van het Nationaal Monument MH17”, legt een zichtbaar trotse Managing Director Richard Hamersma uit. “Onze opdrachtgevers zijn onder meer transportbedrijven, farmaceuten, de petrochemie en energieopslagbedrijven. We opereren vaak in een nichemarkt.”

“34”, valt Richard’s compagnon Rob Derix in. “Ik heb ze geturfd: we hebben klanten in 34 landen, verspreid over alle continenten. Uitdagend? Och, als je zaken kunt doen in België, kun je het overal”, lacht de ondernemer uit Horst. Derix kan het weten, want hij is als Sales Director verantwoordelijk voor de commerciële kant van de bedrijfsvoering en stuurt het team van accountmanagers aan.

Download hier het volledige artikel uit de Nuance