Nooit druk over gemaakt
of het zou werken.

‘Superduo’ Harry Grimberg en Aart Groenendijk verkoopt na 27 jaar Optiband aan Ammeraal Beltech

Zo groen als gras begonnen muziek- en motorvrienden Harry Grimberg en Aart Groenendijk in 1991 hun eigen bedrijf in transportbanden. Met niets meer dan een auto, wat gereedschap en een schuur. Optiband groeide en groeide. Inmiddels beiden 59 vonden ze het een mooi moment om de onderneming onder begeleiding van Crowe Corporate Finance te verkopen. Ammeraal Beltech is de gelukkige. “Er is absoluut geen spijt of twijfel.”

Aart Groenendijk overlegt telefonisch met een fabrikant over een transportband voor gebakken uitjes. Boven hem hangt een schilderij, gemaakt door zijn vrouw op een Herman Brood-workshop. Het is Aart op een motor met de tekst Fat Boy, refererend naar het type. Op dezelfde verdieping aan de andere kant van de trap heeft Harry Grimberg, de andere helft van het ondernemersduo van Optiband, zijn werkkamer. Samen weten ze héél véél over transportbanden, en hun gezamenlijke hobby’s motoren en muziek.

Op 31 mei 2019 trekken Grimberg en Groenendijk de deur van Optiband achter zich dicht, want het wordt onderdeel van Ammeraal Beltech. Als oprichters/directeuren wel te verstaan. Want ze blijven wel eigenaar van het pand op het industrieterrein van Numansdorp. Hoe ze zich dat moment voorstellen? “Ik denk dat ik er in zekere mate wel emotioneel onder zal zijn. Dan schieten al die jaren toch wel even aan je voorbij”, zegt Grimberg.

Download hier het volledige artikel uit de Nuance