Anton en Hans van Limpt. Eigengereid in de elektronica.

‘Laten we eens gek doen’, zei Anton van Limpt tien jaar geleden tegen zijn broer Hans. De twee werkten op dat moment – de een als ondernemer, de ander als interim manager – in de financiële dienstverlening. Dat ‘geks’ werd de doorstart van het failliete Kestronics. Zonder enige kennis van elektronica en zonder ooit samengewerkt te hebben, gingen ze het avontuur aan.

Het was midden in de crisis toen Anton (54) bedacht dat hij iets anders wilde. „Ik heb sinds mijn zeventiende altijd een eigen zaak gehad. Het begon met het overnemen van de zaak van onze ouders, Van Limpt verzekeringen en hypotheken. Daarna heb ik diverse andere bedrijven gehad, vooral op het gebied van financiën, makelaardij en dergelijke. Het was tijd voor iets nieuws.”

Hans (50) zat toentertijd op freelance basis als interim manager bij Kestronics in Best, een producent van printplaten. Dat bedrijf ging failliet, maar de Bladelse broers zagen er nog brood in. Ze maakten een doorstart onder de nieuwe naam Bestronics. Anton: „We waren complete groentjes in de elektronicabranche. We wisten van niks, maar zagen de uitdaging er wel van in.”

Download hier het volledige artikel uit de Nuance